Gå til hoved-indhold

Havneadministrationsplatformen Harba står stærkere efter virksomhedsoverdragelse

Harba er tilbage på danske hænder efter en uoverensstemmelse med en amerikansk investor. Selskabet er nu ejet af virksomhedens medarbejdere og en række danske investorer, og virksomheden står nu stærkere end nogensinde, forsikrer direktør Christian Elkrog.

Træn dine havne-manøvrefærdigheder med Anders & Felix - se lærerig video

YouTuberne Anders og Felix vender på meget lille plads med en god, gammeldags 3-punkts vending. Lær også om hvilke fortøjninger der skal bruges. Se også hvordan man bruger spring for at komme ud fra pladsen, og hvordan man får vinden til at hjælpe sig.

Bent Ole Jonsen ny formand for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark ønsker ID på både

Den ny formand for lystbådehavnenes brancheforening, FLID, Bent Ole Johnsen fra Hjelsminde Havn, vil noget ved de cirka 1000 efterladte både på havnene og samtidig arbejde for mere frie rammer og mindre bureaukrati, når havnene skal udbygges eller renoveres.

Sejlere og beboere kan ånde lettet op: Tunø får igen en købmand

Siden nytår har øen ellers været afskåret fra lokale indkøbsmuligheder, men der er arbejdet hårdt på både at finde en ny person til at drive forretningen.

Herreløse både uden ID koster samfundet penge - formand for FLID-havne: Der mangler et register

- Problemet er, vi har ikke et register. Vi har ikke et ID på bådene, som man har i næsten alle lande. Derfor står vi i et kæmpe problem, at vi ikke kan finde ejeren, siger Søren Hald, formand for FLID, Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

30 nye flydebroer lagt ud i Rungsted havn - gamle broer sendt på pension

De gamle broer er nu udskiftet i forhold til planen. De ældre broer var 50 gamle og der var risiko for at de sank, fortæller pladsejer og sejler Henrik V. Jørgensen, der har sendt en drone op til video og fotos. Om nogle år etableres et kunstigt rev, nye grillsteder, et havbad og meget andet.

 

To både udbrændt i Haderslev - brand formentlig påsat - mand kastede genstand i båd og løb

– Flammerne fik meget hurtigt fat, og det var ikke muligt for brandvæsenet at redde de to både, udtaler Søren Strægaard, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi til Jydske Vestkysten. Vidner har set en mand kaste en genstand mod den ene båd, og derefter løbe fra stedet.

 

Grenå Marina og lystbådehavnens brugere får uventet regning på 140.000 kr. for en sænket kutter

140.000 kr. for en sænket kutter! Hvordan kan Grenå Marina og dermed lystbådehavnens brugere komme til at stå med en regning på 140.000 kr. for en kriminel handling? En utrolig historie! Vi har faktisk selv svært ved at tro det, fortæller Grenå Marina.

Hvis du er faldet i havnen så kontakt TrygFonden - de mangler viden om forebyggelse

TrygFonden vil gerne i kontakt med alle, der har prøvet at falde i havnen og klarede sig enten på egen hånd eller med hjælp fra andre. - De kan hjælpe os med værdifuld viden til arbejdet med, hvordan vi kan forebygge, at folk falder i vandet, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Markant flere druknede i de danske havne i 2022 - men stiger og lys kan hjælpe

Selvom der de seneste år er blevet gjort meget for at sikre de danske havne, er flere end 20 mennesker i år omkommet i drukneulykker i havnebassiner landet over. Det viser en foreløbig opgørelse fra TrygFonden. Tallet ligger typisk på 11 om året.