Gå til hoved-indhold

Ny Comfortina 43 bliver tro kopi af storesøsteren

Det tyske værft fik så stor succes med Comfortina 46'eren, at designet nu skaleres ned i en 43-fods version. Det skandinaviske layout og de klassiske linjer bevares derfor i lillesøsteren. Se tegninger af båden.

90 meter 'grøn' superyacht bliver selvforsynende med turbiner

Superyachten SY300 på 300 fod og 1550 ton bliver drevet udelukkende af vindkraft og turbiner under vandlinjen. To kulfibermaster og et kæmpe sejlareal skal sikre komfortabel og effektiv sejlads.

Uheldig sejler tager strømmen fra 28.000 husstande

Halvanden time måtte lokale i Florida undvære strømmen tirsdag eftermiddag, efter at sejler ramte højspændingsledning med sin mast. Se video.

To Arcona 465'ere til Rungsted - Minbaad.dk besøger kulfiberbådene på Arcona Yachts

Vi har i denne uge været i Uddevalla, hvor vi så de to danske Arcona 465 Carbon under bygning. Værftet forklarer her, hvorfor skroget er så stift på bådene, der kommer til Rungsted til juni. Med 22 meter høje kulfibermaster vil bådene kunne komme først i de danske kapsejladser.

Elever fra Marinehjemmeværnet sendt på eftersøgning under øvelse

Hvad der bare skulle have været en øvelse, endte torsdag aften med at give 22 marinedæksgastelever vigtig erfaring, da de pludselig blev kaldt til eftersøgning, mens de ellers var på vej i havn.

Bådejer opdagede, at tre tyve lyste ind i Egå-både - betjent påkørt

Tre tyve var formentlig på jagt efter værdier i bådene på Egå Marina, da en bådejer sent fredag aften fik øje dem. De tre mænd på 19 og 20 år springer på deres scootere, og i deres iver efter at slippe væk fra gerningsstedet, påkører den ene en politimand. 

Sommertogtet blev vendepunkt: Nu bor Jan på Lyø og bygger træjoller på fuld tid

Som den eneste i Europa har 50-årige Jan Vogt gjort produktion af traditionelle træbåde i serie til sin levevej. I øjeblikket har de moderne plastikbåde dog luv-fordelen, og bådebyggeren må kæmpe for at få vind i sejlene.

Lasse forklarer om havkajak solo rundt om Danmark på 44 dage

Den 25-årige sygeplejerske Lasse A. Bøgh: - Jeg har mødt så mange søde mennesker, der har inviteret mig ind i deres kajakklubber, i deres hjem og inviteret på mad og husly. Dejligt med så meget opbakning rundt i landet, siger han.

 

SUPaarhus starter ungdomsafdeling efter støtte fra Nordea-fonden

Med 136.500 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan SUPaarhus nu igangsætte projektet SUPaarhus Ung, der har været på tegnebrættet siden foreningens oprettelse i 2016. SUPaarhus Ung er for unge mellem 12 og 16 år, der gerne vil være en del af et fællesskab på vandet.

Nyt tiltag i H-bådsklassen - Bovspryd skal gøre båden attraktiv

H-bådsklassen prøver nu med bovspryd, orienterer klubben. Målet er at gøre båden mere attraktiv ved at øge J-mål til 3,27 meter. Tiltaget får støtte fra både virksomheder og Dansk Sejlunion.