Gå til hoved-indhold

Vandstanden kan stige op til 2,4 meter over dagligt vande - 30 centimeter mere end det seneste varsel

Tjek din båd, uanset om den er på land eller i vandet. DMI har nemlig opgraderet varslet for vandstanden natten til lørdag. I Sydøstjylland kan vandstanden stige til 2,4 meter over dagligt vande. Østersøens kyster kan nå stærk storm - og en overgang måske endda orkanstyrke.

Kandidaterne til World Sailor of the Year 2023 er fundet

2023-sæsonen går på hæld, og dermed er jagten på verdens bedste sejlere sat ind. Fire sejlere eller teams er nomineret i henholdsvis herre- og dame-kategorien. Ingen danskere er på listen.

Storm fra øst får vandet til at stige to meter over dagligt vande i sydøstjyske fjorde og i Det Sydfynske Øhav

Stormflod truer, den værste i næsten 70 år. Særligt i de sydøstjyske fjorde og i Det Sydfynske Øhav kan vandstanden blive meget kritisk. Torsdag og især fredag bliver Danmark ramt af meget voldsomt vejr, der kan få store konsekvenser. Nogle prognoser viser endda vindstød helt op til orkanstyrke.

Nye tider på vej for sejl og motorbåde - også for alle os skeptiske sejlere, fortæller Jan Hovald Petersen

Der er en stor udvikling indenfor den grønne omstilling indenfor sejlernes verden, fortæller vores tekniske medarbejder Jan Hovald Petersen i sin nyeste og omfattende blog om den nye grønne omstilling samt den kommende udbredelse af brint-teknologien i lystsejlernes verden.

Redningsaktion i 28 m/sek. og seks meter høje bølger ved Klitmøller efter surfer forsvandt

Kystredningstjenesten i Hanstholm måtte ud i gigantiske bølger, efter man mistede visuelt syn på surferen. Der blev også sendt ambulance og redningshelikopter mod lokaliteten.

To mødre så et behov - skabte pigecamp for unge sejlere, der får relationer i sejlsporten

Katrine og Nicoline fra København har begge døtre, som er glade for at sejle. En dag gik det dog op for dem, at der manglede et fællesskab for pigerne i dansk sejlsport. Derfor arrangerer de igen i år en Optimist A/B-pigelejr i Vedbæk for unge sejlerpiger mellem 10 og 15 år. 

Maxi 77 har været forladt i et år - nu er den endelig fjernet fra fredet område

Vraget fra Limfjorden, der løbende er dukket op til overfladen i medierne, er nu fjernet. Det sker efter, at en mand i en længere periode har boet på båden.

Hård kuling og tre meter bølger i Klitmøller til verdens bedste unge windsurfere

Det bliver en uge med action og spektakulære stunts, når Klitmøller danner rammen om finalen i PWA/IWT Cold Hawaii Youth Windsurf World Cup 2023. 40 surfere fra hele verden kæmper om titlen som verdensmester i fire aldersklasser: U20, U17, U15 og U13. Juniorverdensmester Tobias Bjørnå er klar.

Tyske lystsejlere i knibe - motoren svigtede pludselig i meterhøje bølger og blæsevejr ved Sæby

En tysk lystsejler fik sig en forskrækkelse, da det gik galt i meterhøje bølger og blæst. Sæby Redningsstation trak båden sikkert ind i havn onsdag eftermiddag i sidste uge.

 

Sådan monteres EVA teak/Eva skum til både

I de seneste år har EVA teak/EVA skum blevet mere populært til brug som dørk i både og joller. Skum-materialet (EVA foam) har en god klarhed og glans, høj modstandsdygtighed over for lave temperaturer, brudbestandighed, og modstandsdygtig over for UV-stråling, fortæller Biltema.