Gå til hoved-indhold

Danboat: Afgiftsstigning i kaskoforsikring resulterer i tabte arbejdspladser

Bådbranchen er rystet. Nu frygter Danboat flere konkurser med tab af arbejdspladser i det maritime erhverv til følge. Formand Jan Hansen fra Danboat har sendt høringssvar. Læs det her.

Danske Tursejlere tordner imod ekstra afgift til sejlerne

Det vil koste arbejdspladser i en forvejen trængt martim branche, siger Danske Tursejleres formand, Poul Erik Jakobsen, nu ud i pressen.

Danboat: Kaskoforhøjelse er ikke rimelig

Regeringens forslag om at hæve afgiften på kaskoforsikring på lystfartøjer fra 1% til 1.34 % rammer helt skævt, siger formand for Danboat, Jan Hansen til minbaad.dk.

Regeringen vil hæve forsikringsafgift med 34 procent

Afgiften på lystbådeness kaskoforsikring skal øges fra 1 til 1,34 procent, mener Regeringen. Dansk Sejlunion arbejder nu på et høringssvar for at undgå afgiftsstigningen. Der er frist i dag.

Mærsks Klem VIII til 40 mio. kr. gik på grund i Hundested - skipper forklarer

Den store Swan gik på grund forleden, selvom skipper Kristian Hansen tjekkede dybde hos havnefogde før indsejling. Se foto af båden, der nu sælges for 5,4 mio. euro eller omtrent 40 mio. kr.

Masser af god energi på Faurbys husmesse

I dag er der også åbent værft hos Faurby. I går mødte vi direktøren, der solgte en Faurby 325E. Sejlmagere og udstyrsforhandlere er der også. Fotos. X-Yachts holder også åbent i dag.

Hallberg-Rassy hyrer igen nye bådebyggere

Hallberg-Rassys direktør, Magnus Rassy, melder om forsigtig optimisme. - Vi har solgt mere end vi har regnet med, lige fra 310eren til 64eren, siger han i dag til minbaad.dk

Netreklamer vokser igen - nu med 10 procent i år

I forhold til 2011 bruger virksomheder igen flere penge på netreklamer. - Det giver os mod på mere udvikling, siger bestyrelsesformand på minbad.dk. Store dagblade viser til gengæld tocifrede tab.

Husmesse hos Faurby - sådan bygges bådene

Se et dansk designmøbel i form af en båd blive til, lokker Faurby, der har åbent hus i weekenden. Mød også Elvstrøm Sails, B&G/Simrad, Garmin, Raymarine, KEM, Pelle P og Mast2Keel.

Volvo Penta på prisvindende både i Italien

Et af de førende, italienske bådmagasiner, Vela e Motore, har valgt årets både. I fire af fem både, var der svenske Volvo Penta om bord.