Gå til hoved-indhold

Høj promille indblandet i tragisk Hundige-ulykke

Tre af de fire mænd, som omkom for ni dage siden i en bådulykke ved Hundige Havn, havde en for høj alkoholpromille til at sejle speedbåd.

 

TV: Vi mødte en meget anderledes båd i Cannes

Wider 42, der kan sejle 50 knob, er perfekt at bade fra når den gøres 6,6 meter bred.

Hundige-ulykken: De fire sejlere druknede

Undersøgelserne af de omkomne viser at alle var druknet og dermed ikke døde af kvæstelser. Poltiet fandt ingen GPS eller navigationsudstyr. Mobiltelefoner døde 00.15.

 

X-Yachts Niels Thomsen: Cannes-udstilling er vigtig

Bådudstillingen i Cannes sluttede i går i 28 graders varme. Vi var der med omkring 50.000 andre, der så flere verdenspremiere, superyachts og andre både. Udstillingen vokser. Se fotos.

Rønnows klumme: Når uheldet er ude…

Et gammelt ord siger: ”Egen lykke er godt, men andres ulykke er heller ikke at foragte…”

Gæt en verdenspremiere i Cannes

Aurelia og Maeva fra Nice var pynt foran båden. De to skønheder ved dog intet om både, men kan du gætte hvilken båd, der er i baggrunden? Vi er på udstillingen.

Natsejlads kræver skarphed

Natsejlads kræver, at du er skarp. Der må ikke gå hygge i den, siger Sten Emborg fra Søsportens Sikkerhedsråd, der nu kommenterer på den tragiske ulykke i Hundige. Se foto af båden i Nyhavn.

Hundige-ulykke: Drønede ind i stenmole om natten

- Ud fra en logisk betragtning er ulykken sket i de mørke timer. Ellers ville de være sejlet uden om stenmolen, siger Midt- og Vestsjællands Politi om ulykken, hvor fire døde i Køge Bugt.

Sejler omkom efter redningsaktion i 42 m/sek.

Det færøske redningsskib Brimil reddede 10 polske sejlere i havsnød i orkan forleden, men en sejler døde efterfølgende af kvæstelser. Forsvarskommandoen forklarer om dramatisk redning.

 

Køge Bugt og syv andre områder undgår havmøller - men otte andre kan rammes

Jammerbugt Nord, Djursland, Samsø Nord, Lillegrund i Lillebælt, Vejsnæs, Nyrup Bugt, Halsnæs og Køge Bugt slipper for havmøller, men Bornholm og Sejrø Bugten er fx stadig egnede.