Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses Greenå i december sidste år under Bodil-stormen.

Ny storm 'Carl' det næste døgn - men ikke en ny 'Bodil'

Fredag morgen varsler DMI kraftig storm for Nord- og Vestjylland. DMI melder om vind på cirka 25 m/s med vindstød af orkanstyrke op til 35 m/sek. Senere rammes resten af landet.

Af Troels Lykke |

Sejlerne skal igen tjekke deres både på land og i vand. For en kraftig blæst er på vej. Og den kaldes for 'Carl', skriver flere medier nu.

- Det bliver meget efterårsagtigt og i stor kontrast til det sommerlignende vejr, vi netop har haft, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Jørn Thomsen til bt.dk.

Fredag aften blæser det op, og stormen ventes at ramme landet natten til lørdag. Selv om vi alle sammen kan se frem til at skulle holde ekstra godt fat i cykelstyret, gælder varslet primært for den nordlige del af landet.

- Det er længst oppe i Nord- og Vestjylland, hvor de får vindstød af orkanstyrke og middelvind af stormstyrke lige efter midnat. Det bliver særligt slemt ude ved kysten og specielt i Jammerbugten, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Jørgen Thomsen.

Breder sig til resten af landet

Resten af landet slipper dog ikke for den kraftige blæst. Den breder sig nemlig til resten af landet i løbet af natten.

- Her bliver det også meget blæsende, men her bliver det ikke fuld storm. Rigtig mange af os vil få vindstød af stormstyrke og op til hård kuling i middelvinden, understreger Jørgen Thomsen.

Med efterårets to kraftige storme i frisk erindring bliver nogle måske en smule skræmte ved udsigten til en ny storm. Jørgen Thomsen beroliger dog med, at det ikke er en ny Bodil, der er på vej.

Stormen vil dog langsomt miste pusten hen over weekenden, men blæsevejret bliver afløst af bygevejr.

Kilde: BT

content-loader
content-loader
content-loader