Gå til hoved-indhold
Henrik Lund, Michael Floor og bestyrelsesformand Jens Meyer foran nye motorbåde hos Floor og Lund Marine i Risskov. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Henrik Lund, Michael Floor og bestyrelsesformand Jens Meyer foran nye motorbåde hos Floor og Lund Marine i Risskov. Foto: Troels Lykke

Forhandlere holder nu selv udstilling - vi besøger Floor og Lund Marine

Firmaet i Risskov har noget at byde på i deres 2.000 kvm hal efter Floor Marine købte Lund Marine. I Risskov og Silkeborg udstilles de næste to weekender, da Bella Center droppede bådbranchen.

Af Troels Lykke |

Der var flag langs Stokagervej i Risskov og en båd var flyttet ud til der hvor vejen startede hen mod Floor og Lund Marine A/S.

Biler var der masser af, de vi i går fredag troppede op til en reception, før selve udstillingen Boat Show 2014 startede. Den kører i dag og i morgen og i Risskov i Aarhus og hos Risbjerg ved Silkeborg.

Hos udstillingen i Aarhus er også Scandinavian Yachtcenter Dragør inviteret og de har to Hanse-både med. Et eksempel på at branchen står sammen i en hård tid, hvor Bella Center ikke ønskede de danske både i år.

- Vi skulle have været i Bella Center i år, derfor er vi i stedet gået sammen med Risbjerg om at holde noget de næste to weekender, siger Michael Floor, der er hovedaktionær. Han og bestyrelsformand Jens Meyer købte Lund Marine, hvor 55-årige Henrik Lund bl.a. følger med og er aktionær.

I den store, nye udstillingshal har man nu motorbåde, store og små at byde på fra bl.a. Viper, Searay og Quicksilver, derud er der motorer fra Mercruiser, Mercury og Volvo Penta.

Henrik Lund - måske landets bedste Volvo Penta-mand

Det er med Henrik Lunds indtræden i firmaet, at man nu kan servicere kundernes motorer. Faktisk er Henrik Lund så god, at selv Volvo Penta Danmark indhenter tekniske råd, erfarer minbaad.dk.

Selv siger Henrik Lund, der har været autoriseret Volvo Penta-forhandler siden 1984:

- Jeg er glad for at jeg nu kan koncentrere mig om det tekniske, så vi her på stedet kan hjælpe kunderne med motorer og andet, men vi har også fem servicebiler og opererer over hele landet. Generelt har vi i fået skærpet vores spidskompetencer på de forskellige pladser og med det her set-up holder vi fat i kunden hele tiden, fordi vi kan yde efterservice. De seneste fjorten dage har vi fået en del ordretilgang på service og salg af ekstraudstyr, fx har vi solgt seks bovpropeller, siger Lund, hvis hustru står for den maritime butik i huset.

100 nye og brugte både

Michael Floor siger om opkøbet af Lund, der dog skal opfattes som en fusion, så der i dag er tolv ansatte hos Floor og Lund Marine:

- Nu er vi først ved at komme på plads, og vi har 100 brugte både og nhar fået mange motorbåde til, og samtidig har vi sejlbådene Bavaria og Dufour, samt den større Greenline, siger Michael Floor til minbaad.dk, lige efter han havde solgt en ny Bavaria Vision 46.

På udstillingen er der også marked med redningsveste, bundmaling og andet, der er stærkt nedsat, kunne vi konstatere.

Hanse-både udstilles også i Risskov. Her ses Dirch Petersen.

Den nye hal er proppet med både, bogstavligt talt.

Raymarine, Pantaenius og andre er også tilstede de næste dage.

På første sal er der en udstyrsbutik. Fx med fem liter Hempel-bådmaling til 999 kr.

content-loader
content-loader
content-loader