Gå til hoved-indhold

X-Yachts undersøgte rorlækage på X4.9 på Gran Canaria - to mulige scenarier

En løs pinolskrue var efter alt at dømme årsagen til, at en hollandsk X4.9-ejer i januar måned kom i bekneb i den transatlantiske kapsejlads ”ARC January”. Det konstaterer X-Yachts’ director of design & Engineering Thomas Mielec, der tilså båden på Gran Canaria efter bjærgningen, hvor mandskab havde…

Dragonfly 40C Performance i kulfiber kan det hele - få her forklaringen om trimaranen

Vi var på bådværftet i Skærbæk hos Jens Quorning fra Quorning Boats, der forklarer om den tjekkede Dragonfly 40C Performance, der koster op mod 10 mio. kroner. En båd, der er solgt flere af. - Kvalitet koster, siger Jens Quorning om kulfiber-trimaranen. Se interview.

Båden Sol, der rev sig løs, er nu tilintetgjort og fjernet

Gilleleje Bådebyggeri og virksomheden Kystsikring.dk i Gilleleje har smadret og fjernet den båd, som blev kastet ind mod kysten i Helsingør under stormen Malik i sidste uge. Ejer var dybt ulykkelig over tabet.

Sponsorindhold: Sådan forbereder du dig på din første solotur til søs

Har du købt din første båd, og har du besluttet dig for, at tiden er kommet til, at du gerne vil ud for at sejle selv, så er det en god idé at holde sig til nogle simple, men gode råd. På den måde kan man komme så godt i mål med projektet som muligt.

Projekt Sail Africa har hjulpet sorte og kvindelige sejlere på vandet

Mangfoldigheden på vandet er øget i takt med det sydafrikanske program, der for få måneder tog titlen World Sailing 11th Hour Racing Sustainability Award. Se video og læs interview om det nytænkende program.

Dronning Margrethe gav kærligheden til sejladsen videre på Dannebrog - se ny særudstilling om kongeskibet

Tirsdag blev M/S Museet for Søfarts særudstilling ’Danneborg – Kongeskib i 90 år’ officielt indviet af H.M. Dronningen. Efter åbningsceremonien fik dronningen en rundvisning i udstillingen, der rummer et væld af genstande og personlige fortællinger fra Kongeskibets 90-årige historie.

Poul Kirketerp - det kæmpe sejlertalent med 3 x VM-guld i OK-jolle blev 70 år

Nekrolog. Den dansker, der har vundet flest VM-guld i OK-jollen, er århusianeren Poul Kirketerp med tre styks i 70’erne. - Dengang var Poul stjernen. Han var en trendsætter i OK-jollen, især på læns var han hurtig, siger sejlervenen Finn 'Beton' Jensen. Bisættelse på fredag.

Faaborg håber, at Dansk Søredningsselskab kommer til byen

På kysten mellem Assens og Rudkøbing har man ingen søassistance. Det kræver frivillige - men de frivillige skal nok være der, siger Dansk Søredningsselskab til TV 2 Fyn. I morgen onsdag vil man holde informationsmøde i Faaborg Sejlklub og finde reddere.

Pointer 30 - luksuriøs weekendsejler til sommerdage

Hollandske Jachtwerft Heeg er ved at udvikle en luksuriøs weekendsejler, der vil koste 1,12 mio. kroner med moms. Fire kan sove i båden med cockpit, der kan åbnes agter.

Første dansker ror over Altanterhavet alene - kæmpede med ensomheden i 55 dage

Lasse Wulff Hansen brugte præcis 55 dage, én time og ni minutter på at krydse Atlanterhavet i en robåd.