Gå til hoved-indhold

Overborgmester i København åben for at undersøge alternativer til cykelbro

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion frygter en lang bro mellem Refshaleøen i København med få åbningstider, vil blive endnu en hindring for sejlerlivet og de ti lystbådehavne i Københavns Havn. Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen forstår sejlernes bekymringer.

 

Lær at prime, male og lakere forskellige overflader hos HF Industri & Marines fyraftenskursus

På en workshop i Svendborg den 25. oktober, kan du lære om mange af HF Industri & Marines produkter til overfladebehandling af din båd. Fornylig fyldte det sydfynske firma 30 år.

Spækhugger angreb - bak med din motor

Sæt motoren i bakgear. Forskere mener, at standsning af båden reducerer spækhuggernes interesse for båden. En hastighed på to til tre knob anbefales. Forskerne håber, at foranstaltningen vil reducere den tid, spækhuggerne opholder sig ved ​​bådene. Se video af angreb.

Både kan synke hvis de sejler hen over boblende gasomåde ved Bornholm

- Hvis et skib sejler ind over et gasområde, kan det miste opdrift – fordi der ikke er særlig meget vand, men meget gas i vandet. Og så kan man risikere at synke, siger energianalytiker. Der er etableret en forbudszone med en radius på fem nautiske sømil for skibe.

Sponsor-indhold: Sjove aktiviteter til at få tiden til at gå på båden

Nogle gange kan det være svært at finde på nye aktiviteter, når man er på en lang bådtur. Det kan især være udfordrende, hvis man er sammen med andre mennesker, som ikke har helt de samme interesser som en selv.

Debat i Helsingør: Findes der alternativer til store kystsikringsanlæg som Lynetteholmen?

Havet stiger, men er det nødvendigt at opstille store anlæg for at sikre de danske byer mod en stormflod. Debatten tages op på M/S Museet for Søfart den 6. oktober, hvor blandt andet politiker Martin Lidegaard Anne Skovbro, direktør for By & Havn, deltager.

 

Sponsor-indhold: Oplev Amsterdam via dens smukke kanaler

En af de mest berømte seværdigheder i Amsterdam er nok kanalerne. De fleste har hørt om dem og set billeder af Amsterdams mange kanaler. En af de mest romantiske ting, man kan opleve, er at se solnedgangen fra en kanalrundfart på Amsterdams kanaler.

Quorning Boats mangler folk her og nu - søger snedkere, bådebyggere og elektrikere

Jens Qurning, chef for Quorning Boats i Skærbæk, fortæller at virksomheden, der bygger Dragonfly-trimaraner, i den grad mangler håndværkere. Læs her deres jobannonce.

SejlSikkert 1-1-2 maritim Alarm-app kan lettere opgive din position, hvis du er i nød

Den maritime udgave af 1-1-2-app er et must, hvis du ikke har andre sikkerhedsting. Du kan gratis downloade appen, så du kan slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen. Appen opgiver din position via mobilens GPS. Vi interviewer Sten Emborg fra Sejlsikkert.

Sejlerskole for kvinder: Lær at tage skipperrollen på dig

Nu har sejlerskolen eksisteret i otte måneder og har efterhånden haft mange hold igennem. Cille Rosentoft taler igen med stifter Line Willum Petersen om, hvorfor der er brug for en sejlerskole for kvinder. Læs også om et par råd til mændene.