Gå til hoved-indhold

Lad vær med at jagte delfin i Svendborg - hvis den vil hilse kommer den selv

Lad være med at sejle efter den, lad være med at omringe den en hel masse både! Hvis den vil hilse på jer, så kommer den selv, forklarer Jesper Stig Andersen fra Delles Venner, en facebook-gruppe i Svendborg, der passer på den lokale delfin.

To motorbåde brændte i Lillebælt - den ene sank - årsag til brande er ukendt

Den ene båd sank, mens den anden båd blev slæbt på lavt vand, af frivillige Dansk Søredning fra Juelsminde. Redningshelikopter fløj i pendulfart mellem de to både, med fire sømil mellen sig, for at sikre, at det gik, som det skulle, fortæller eb.dk.

39-årig kajakroer fik problemer da han sejlede fra Aarhus mod Tunø

Det viste sig, at han havde planlagt at ro i kajak fra Aarhus mod Tunø kun udstyret med en enkelt cola uden hverken telefon eller andet på sig. Kajakroeren var i nød nord for Tunø og kunne ikke komme i land.

DMI: Koldeste juli i 41 år - indtil videre

Det har været koldt for sejlerne indtil videre. For juli har indtil nu vist sig fra en overordentlig kølig side – faktisk en af de køligste, vi har registreret, siden målingernes start i 1874.

Sejlbåd i nat ramt af handelsskib i Skagerrak - masten knækkede

Og samtidig fik båden knubs, oplyser Forsvaret på Twitter. Ingen af de fem om bord på sejlbåden kom til skade. Kollisionen skete på grænsen til Norges farvand. Skagen Redningsstation forklarer. Opdateret kl. 12.07

Reese Marin forhandler nu Moody-sejlbåde fra Hanse Yachts

Reese Marin i Aabenraa er blevet importør og eneforhandler i Danmark Af MOODY DS og Classic sejlbådene fra et af Europas største bådværfter HANSE Yacht i Greifswald Tyskland. - Moody er til det modne publikum, der får masser af lys og læ som i en sejlbåd, siger Henrik Reese.

SUP-kultur vokser frem - men flere kommer i problemer

I sidste uge måtte livredderne fra TrygFonden Kystlivredning flere gange i vandet for at hente SUP’ere i land, der var blevet taget af vinden, og det får nu livredderne til at advare mod især oppustelige SUP i fralandsvind.

DMIs månedsprognose lover ustabilt vejr til sejlerne i juli

Resten af juli byder på et lille temperaturdyk og pletvise regnbyger med sol imellem. I næste uge lyder det fx fra DMI: Stedvise regnbyger og til tider nogen sol. Og uden lidt kølig luftmasse vil give dagstemperatuer mellem 16 og 23 grader.

X-Yachts vil være foretrukne reparations- og serviceværft i Syddanmark og Nordtyskland

Hvem er din foretrukne servicepartner til sejl- og motorbåden? Ifølge servicechef Niels Ebbesen, har X-Yachts en vision om at være det foretrukne reparations- og serviceværft i Syddanmark og Nordtyskland. Det er nemlig andre end X-Yachts både, der kan fikses i Haderslev.

Sommeren til sejlerne starter igen på fredag med mere varme og mindre vind

Men før den sommerlige fredag kommer der fire dage præget af skyet vejr med byger. Men vinden i denne uge bliver nu let til frisk eller svag til jævn, fortæller DMI. De frivillige reddere har været på en del arbejde i blæsten, siger frivillig redder fra Juelsminde.