Gå til hoved-indhold

Ny bog om den danske flåde i 1700-tallet

I april udkommer marinehistoriker Jakob Seerups bog Flåden, der tager livtag med fortællingen om den danske flåde i 1700-tallet, om genvordighederne med nordafrikanske pirater, skørbug og engelske horehuse. Flåden er 43. bog i forlagets serie 100 Danmarkshistorier.

Hurtig og sikker montering af bådens mast - nyt forslag

Problemet med ubalance i masten er primært gældende for master med kun et enkelt salingshorn, og derfor er de sjældent i balance, når masten løftes op i mastekranen. Det giver spændende scenarier med en mand hængende i bunden af masten. Erfaren sejler giver råd.

Renoveret redningsbåd fra Sverige til Kerteminde - med opvarmet styrehus

Lige efter påske glæder den frivillige redningstjeneste i Kerteminde sig til at modtage deres nye båd - en 100 procent renoveret redningsbåd fra Sverige med opvarmet styrehus. Det fortæller Dansk Søredningsselskab.

Travlhed på havnen i Haderslev hos X-Yachts - langt mere end sidste år

Der er optimisme i bådbranchen, det giver travlhed før påske og en overvældende ordreindgang i sommeren 2020 hos X-Yachts kan mærkes på havnen i Haderslev lige nu, for der rigges og klargøres X-Yachts ”som aldrig før".

Banedanmark lukker broklap på Frederik IX’s Bro i Nykøbing F. fra 9. august

Banedanmark ser sig ikke i stand til at udskyde signal- og sporarbejderne. Ifølge myndighederne kræver det lukning af broklappen på Frederik IX’s Bro i Nykøbing F. fra 9. august med undtagelse af nogle weekender i august og i dagene før Guldborgsund Baltic Race den 26. - 28. august.

Miljøstyrelsens tips til at begrænse udledning af bundmalingens biocider

Husker du at passe på miljøet i havnen? Lægger du eksempelvis en presenning under båden, når den males eller slibes, så materialet bliver lettere at opsamle? Og fejer du det sammen og afleverer det i havnens miljøcontainer?

Den grønne omstilling rammer den blå sport: Ny bæredygtighedspris til sejlklubber og projekter

Som blå sport har sejlerne et medansvar for havet. Derfor indstifter Dansk Sejlunion en ny bæredygtighedspris, der skal motivere havets brugere til et større grønt fokus.

Ny Hallberg-Rassy 400 med større cockpit

Den nye Hallberg-Rassy 400 bliver med dobbelt rat, en moderne og effektiv skrogform og med dobbelt ror samt en let håndterbar rig. Samtidig er cockpittet blevet større, forklarer Hallberg Rassy i Sverige. Båden flyder til august.

 

Blå Oplevelser: Danske Tursejlere vil formidle natur-og kulturoplevelser - Nordea-fonden støtter

Ambitiøst projekt fra Danske Tursejlere vil formidle natur-og kulturoplevelser ved de danske fjorde og kyster. Nordea-fonden støtter med 1,5 mio. kr. ud af det samlede budget på 2,5 mio. kr.

Den solide Grinde er eksporteret til hele verden

Grinden, tegnet af Peter Bruun, er lidt underrigget, så den passede ind i IOR-reglen som halvtonner i 1974. Ortopædkirurg Allan Rye fra Samsø fortæller om sin båd, der er bedst på kryds.