Gå til hoved-indhold

Voxpop med 8 sejllofter: Forsinkelser præger levering af sejl - men optimismen er intakt

Enkelte danske sejlofter leverer til tiden, da sejlene produceres i Danmark, men mange sejl, der produceres i Sri Lanka, Sydafrika og Malaysia, er forsinket grundet coronakrisen. Men samtlige sejllofter bevarer optimismen. Sejlerne skal nemlig sejle og ikke rejse sydpå i år.

Tyve i Kerteminde stjæler Garmin 18" xHD radome-radar fra Dansk Søredningsselskab

Tyve spiller højt spil med nødstedte sejlere, når de stjæler fra frivillig redningsbåd i Kerteminde.

Silvio Berlusconi sælger sin 158-fods superyacht

Den tidligere kontroversielle statsleder Silvio Berlusconi har sat sin superyacht 'Morning Glory' til salg. Selvom den er fra 1993, er den 48 meter lange superyacht ikke helt billig. Men du får da også 990 kvadratmeter sejl.

Redningsstation kommer nyslåede bådejere til undsætning to dage i træk - manglede brændstof

Ejerne af en 22-fods sejlbåd løb to gange tør for brændstof og måtte kalde assistance. De to sejlere ville sejle båden fra Haderslev til København, men opfordres nu af redningsmandskabet til at finde alternative transportmuligheder.

Katamaran påsejler rev ved Australien - besætningen reddet af helikopter

To sejlere kom i weeekenden i alvorlige problemer i det nordlige Koralhav, 200 kilometer fra Australiens kyst. Se videoklip fra redningsaktionen.

 

Gode kræfter Kim Petersen og William Friis-Møller fra Elvstrøm Sails træder af

Kim Petersen og William Friis-Møller fra Elvstrøm Sails salgsteam går nu på efterløn efter henholdsvis 22 og 9 år hos sejlmageren. Kim Petersen ser tilbage på test af membran-sejl på en X-332 Sport, hvor Paul Elvstrøm var med i 2002.

Copenhagen Boat Show kan tvinges til at flytte udstilling en uge ind i september

Hvis det på grund af myndighedernes påbud bliver nødvendigt at flytte udstillingen, vil eneste mulige datoer for at gennemføre en event i 2020 være den 4.-6. september. På nuværende tidspunkt vil Copenhagen Boat Show ikke aflyse årets udstilling.

Ny Dragonfly 40 Performance Cruiser sejler 18,5 knob - få Jens Quornings reaktion

- Kulfiberriggen og det store sejlareal giver en utrolig power, som gør, at båden ved 18 knob sand vind sejler 18,5 knob, forklarer Jens Quorning om Quorning Boats nye flagskib.

17 personer mistede livet på vandet i 2019 - et rekordhøjt tal

Sidste år druknede tolv sejlere, to dykkere, én roer og to fritidsfiskere. - Det er et rekordhøjt antal for sejlerne, som i de seneste ti år har ligget på et gennemsnit på fem (5,2) druknede om året. De alvorlige ulykker skyldes som regel, at sejlrådene ikke bliver fulgt, siger Søsportens…

Fragtskib smed to personer over bord - nu erklærer besætningen sig skyldige i mordforsøg

Kaptajnen og seks kinesiske besætningsmedlemmer byggede en tømmerflåde til de to blinde passagerer, inden de overlod dem til en uvis skæbne i Det Indiske Ocean. En skæbne, der meget vel kunne have fået en dødelig udgang, indrømmer kineserne.