Gå til hoved-indhold

Eniro viser nu danske søkort online helt gratis - efter aftale med Geodatastyrelsen

Fremover kan det svenske firma Eniro vise danske søkortdata digitalt, da det netop har indgået en aftale med Geodatastyrelsen. Det betyder, at lystsejlere i fremtiden kan se søkort digitalt helt gratis.

Verdens vildeste surfkonkurrence blev afgjort i 10 meter høje bølger

Tre år måtte otte af verdens bedste windsurfere vente på, at windsurfkonkurrencen Red Bull Storm Chase kunne afvikles. De ventede nemlig på den perfekte storm, som i denne uge ramte det nordligste Irland. I vindstød af orkanstyrke og med bølger på op til ti meter blev en vinder fundet i det ekstreme…

Baltic Yachts bygger 45 meter lang superyacht

Baltic Yachts i Finland står for konstruktionen af den 44,6 meter lange Baltic 146. Superyachten får flere kahytter og loungeområder, og med to ror kan den manøvre i havne.

Spirit Yachts bygger bæredygtig Spirit 44E med masser af solpaneler

Spirit Yachts har netop annonceret, at værftet er begyndt på konstruktionen af en 13,4 meter elektrisk yacht, Spirit 44E. Båden bliver en bæredygtig båd med solpaneler og ingen hydrocarbon ombord. Båden får OneSails' 4T Forte-sejl, der kan genbruges.

Anbefaling: Få båden ud af Storbritannien inden Brexit

Det kan koste danske bådejere dyrt i form af moms og told, hvis de har en båd opbevaret i Storbritannien, når landet efter planen træder ud af EU den 29. marts. Intet ligger dog fast endnu.

Danmarks største havvindmøllepark skal ligge i Vesterhavet

Ti sømil fra kysten placeres 80-100 møller, der skal forsyne 900.000 husstande. Med den store afstand til land bliver parken næppe et problem for områdets lystsejlere.

 

Klargøringen af allerførste X-79'er i fuld gang

Når X-Yachts til juni fejrer sit 40 års jubilæum ved Gold Cup-stævnet, bliver det med en helt speciel båd iblandt. Den allerførste X-Yacht, en X-79'er, er hentet hjem fra Jersey i England. Minbaad.dk har talt med stifter Birger Hansen, som er med til at klargøre båden.

Overbordfalden sejler overlever ved at forvandle jeans til redningsvest

Et gammel trick anvendt af USA's specialstyrker i Navy Seals blev en 30-årig tyskers redning, da han i sidste uge blev skubbet overbord uden redningsvest. Tre timer måtte den erfarne sejler kæmpe i høje bølger.

Danmark har fået 11 nye øer siden 2015

De seneste tre år har Danmark føjet 11 nye øer til sit rige. Seks af øerne ved Sækkesand nord for Møn vil sikre nye fristeder, hvor fuglene kan yngle.

Ny vindmøllepark ved Lillebælt skaber sikkerhedsproblemer

Energistyrelsens planer om at etablere kystnære vindmølleparker i de indre danske farvande møder stor bekymring fra Danske Tursejlere og fra Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID). De to organisationer vil have fri og sikker adgang til de indre danske farvande.