Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nødstedte sejlere afslog muligheden for evakuering med redningshelikopter. Arkivfoto: Erik Venøbo

Solosejler med ildebefindende går på grund - nægter at lade sig hoiste af helikopter

I to timer lå en ældre mand bevidstløs ombord på sin sejlbåd i Limfjorden. Da han vågnede, havde båden ramt havbunden, og sejleren udviste selv symptomer på hjerteproblemer. Alligevel nægtede han at lade sig evakuere.

Af Sara Sulkjær |

Onsdag går en 69-årig mand om læ i sin sejlbåd for at hente et glas tiltrængt vand. Først to timer senere vågner han op. 

Denne gang er den klassiske bølgegang under fødderne forsvundet. Hans sejlbåd er gået på grund nær Gjøl i Limfjorden

En haste-haste opgave

Et nødkald fra manden, der har snurren i den ene arm og træk i den ene side af ansigtet, typiske symptomer på blandt andet hjerteproblemer, sætter straks en større redningsaktion i gang, hvor en helikopter sendes på vingerne og de lokale reddere fra Dansk Søredningsselskab tilkaldes:

- Budskabet til CV (Charlie Victor, redningsbåd, red.) er, at det er en haste-haste opgave, idet der er problemer med at få den nødstedte ombord i helo (helikopteren, red.), forklarer redderne fra stationen i Løgstør på Facebook.

Da de frivillige redningsmænd når frem til den nødstedte, er det endnu ikke lykkes at overtale manden til at lade sig hejse med helikopteren, der allerede har firet en redder og en læge ned til manden. Heller ikke redningsbåden vil sejleren dog gå ombord i. 

Ønskede ikke hjælp i land

Et slæb i egen båd til Gjøl Havn bliver derfor løsningen på Limfjorden, der denne aften viser sig fra sin fine side med fire sekundmeter og 22 grader:

- Han ønsker ikke yderligere hjælp, heller ikke fra læge, ambulance eller lignende, forklarer Dansk Søredningsselskab på sin hjemmeside.

Kilder: Nordjyske, DSRS og Forsvarets døgnrapport

content-loader
content-loader
content-loader