Gå til hoved-indhold

Forlist sejlbåd fundet otte år efter ung piges rekordforsøg

I 2010 måtte 16-årige Abby Sunderland opgive at blive den yngste jordomsejler, da hun smed masten i Ishavet. Den forliste båd er nu dukket op nær Australien.

Lars T. Olsen: Sejlere skal ikke frygte at tabe kølen

Risikoen for at sejlbåde mister kølen er minimal, understreger Lars T. Olsen fra Danish Marine Design. Ét større køltjek årligt er rigeligt. Læsere har efterspurgt artiklen, her bringer vi den igen.

43 foredrag på Boat Show - lige fra jordomsejling til kanalsejlads

Sehested fortæller om Volvo Ocean Race, Liebergreen fortæller om solo jorden rundt, mens familien Rosentoft forklarer om sejlads til Caribien. Svensk kanal-sejlads kan du også høre om.

Langvarig storm Alfrida giver forhøjet vandstand

Det er nu tid for mange til at tjekke deres båd, hvis den er flyldende, for vand fra Kattegat og Østersøen giver to forskellige, men sammenhængende stormfloder i de indre danske farvande.

DMI advarer om stormflod: Vandstand kan stige op til 140 centimeter

Nordlige Lillebælt, Nordfyns kyst, Sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Vestlige Storebælt, Østlige Storebælt, Sejrø Bugt og Nordsjællands kyst skal være forberedt på forhøjet vandstand.

 

Troels Kløvedal planlagde sin egen begravelse

Sejleren og forfatteren står stadig ved roret - også ved egen begravelse den 3. januar.

Stålbåden Nordkaperen blev bygget i 1905 til kapsejlads

Nordkaperen var skabt til tyske millionærer til kapsejlads i Østersøen og i Den Engelske Kanal, hvor der ved århundredskiftet var stævner ved Isle of Wight. Et vandorgel har også været om bord.

God jul herfra til læsere og annoncører

Nu holder minbaad.dk og motorbaadsnyt.dk juleferie indtil i morgen formiddag. Vi ønsker alle en god jul og kan fortælle at vi kommer med nye hjemmesider til januar i helt nyt, moderne design.

Sejleren Troels Kløvedal er død - blev 75 år

Troels Kløvedal sov ind så stille og roligt og fredeligt, som han havde ønsket sig, fortæller sønnen Mikkel Beha til Politiken. Kløvedal led af nervesygdommen ALS.

Vangsø og Hansen kæntrede delvist på Atlanten

En ting er at sejle over Atlanterhavet, en anden ting er at ro over på 40 dage. Men dansk rohold fortsætter, på 8. dag efter en voldsom bølge kortvarigt kæntrede deres båd i høje bølger.