Gå til hoved-indhold

Syv råd: Det skal du huske inden gør-det-selv-projektet - se før og efter

Lige så fantastiske bådprojekter kan synes, inden købskontrakten underskrives, lige så svære kan de være at føre til ende. Per Hansen, som har istandsat en slidt B31, deler ud af sine erfaringer.

Voldsom bådbrand i Kastrup Lystbådehavn - seks både ramt - to sunket

Branden udviklede sig voldsomt. I første omgang lød det, at to både brændte, men omfanget har siden vist sig større. I alt er der kommet skader på seks både. Se video af den omfattende bådbrand.

Sponsorindhold: Båd-drømmen er ikke så langt væk, som man skulle tro

Har man allerede fundet den perfekte båd - eller vil man hurtigt ud og sejle uden at have råd - kan man her finde en oversigt over billige privatlån, der bringer dig ud i bølgerne.

Sømand overlever tre dage på åbent hav - fundet ved et tilfælde af lokale fiskere nær Bali

Et stykke træ blev tyrkiske Erhan Seckals redning. Kaptajnen forsvandt i starten af maj, og blev trods en eftersøgning først tre dage senere spottet af lokale på en fisketur.

Markant personlighed i Dansk Sejlsport Niels Mathiesen fylder 75 og holder åben fest i Struer

Ingen skal beskylde bådebygger Niels Mathiesen for at være en pleaser. Han har eksempelvis i mange år raset mod Dansk Sejlunions måleregel, DH. Og der er stadig krudt i manden, der solgte Mathis Værft i Aalborg. Nu bor han i Struer med ny kæreste. På lørdag den 14. maj kl. 14 holder han stor fest.

Naturstyrelsen parterede lystbåd efter den havnede på Sydlangeland

Tysk sejler kom i land i god behold på Sydlangeland, hvor han levede i nogle uger. Et år efter havariet bliver nu lystbåden skåret i stykker og fjernet af Naturstyrelsen.

76-årig sejler savnes efter grundstødning på Ebeltoft Vig

Trods en større eftersøgning med deltagelse af myndigheder og civile lystsejlere lykkedes det ikke at finde manden søndag. Med sejlene sat gik båden gik på grund i Ebeltoft Vig uden sejlere ombord.

Kaptajn Goth styrede sit skib gennem to krige, men magtede ikke sin familie - se film på Museet for Søfart

Miner og bombeangreb var intet problem for sømanden. Det var familielivet til gengæld. Se anmelderrost film om kaptajnen hos Museet for Søfart og tal med Groths barnebarn Simon Bang, der er instruktøren bag.

Ny og let RM 1380 - franske fristelse til tur og ræs i krydsfiner og epoxy

RM bygger sejlbåde til tursejlads. Men det betyder ikke, at de er nogle tunge snegle. Den nye RM 1370 er nemlig bygget i krydsfiner og epoxy, hvilket også gør den eksemplarisk stiv og stærk. Den fås med hæve-sænke-køl fra 1,45 til 3,35 meter.

 

Så er det tid til forårets sikkerhedstjek på båden

Foråret er over os, og det er derfor på tide at gennemgå bådens udstyr og dit personlige sikkerhedsgrej. Dur din radio, og hvad med dit gasblus?