Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Blocket.se er blokeret. Den svenske handelsportal Blocket.se er en pendant til fx dba.dk. Begge sites er ejet af den norske mediegigant Schibsted. Foto: Troels Lykke

Danskere udelukket for den populære, svenske handelsportal Blocket.se

Portalen er blokeret for danske brugere. Du kan tjekke annoncer og surfe rundt. Men vil du, som dansk bruger, i kontakt med en annoncør, så bliver du stoppet. Du skal nemlig kunne vise svensk bank-ID men det kan man som dansker, af gode grunde ikke fremvise.

Af Troels Lykke |

Den svenske handelsportal Blocket.se er en pendant til fx dba.dk. Begge sites er ejet af den norske mediegigant Schibsted. 

Blocket.se er populær blandt mange danske fritidssejlere. Fx handler mange brugt båd eller bådudstyr via Blocket.se.

Blocket er blokeret for danskerne

Men nu er portalen blevet blokeret for danske brugere. Du kan såmænd sagtens gå ind og tjekke annoncer og surfe rundt. Men vil du, som dansk bruger, i kontakt med en annoncør, så bliver du stoppet.

- Det er nemlig et krav at du skal verificere din identitet. Det er også helt ok. Men det skal ske via svensk bank-ID, eller mobiltelefon. Svensk bank-ID kan man som dansker, af gode grunde ikke fremvise. Men mobil kan de fleste, erfarer Bloket-konto ejer Claus Mokvist, Maxi 68-sejler fra Østjylland.

Hen kiggede på sejlbåd i Sverige og ville skrive til et par udvalgte annoncører, fortæller han til minbaad.dk. 

Blocket.se kundeservice kan ikke hjælpe

Og i går fik han følgende svar fra Blocket.se kundeservice. Der bekræfter at danskere ikke kan handle på siden pt.

Agata fra kundeservice skriver.

- Du kan desværre ikke bekræfte din konto, hvis du ikke har et svensk bank-id eller alternativt et telefonnummer fra Sverige eller Norge. Dette for at kunne sikre en så sikker og sikker markedsplads som muligt og samtidig opretholde en kvalitetsplatform for alle vores brugere. Jeg sender dog dine ønsker videre til den rigtige afdeling her på Blocket, tak for tilbagemeldingen og jeg forstår frustrationen, skriver hun til Claus Mokvist.

content-loader
content-loader
content-loader