Gå til hoved-indhold

Arcona Yachts gør kæmpe scoop: Scorer designer Niels Jeppesen, der startede X-Yachts

Arcona Yachts er glade for at kunne annoncere et nyt designsamarbejde med Niels Jeppesen, en designer i verdensklasse af performance yachts. Niels Jeppesen var grundlægger af X-Yachts med Birger Hansen og sin bror Lars Jeppesen.

 

X4.3 har gennemgået en seriøs make-over - nu har X-Yachts testet den

Den nye X4.3 har et helt nyt skrog, mast og dæksdesign sammen med andre forbedringer siden sin succesfulde forgænger, der blev solgt i mere end 100 styk.

Guldfuglen Rindom høster to flotte nomineringer: 2019 var vildt – men 2021 er vildere

Med tirsdagens nominering til 'Årets Sportsnavn' gentager OL-guldvinderen historien fra 2019, hvor hun var nomineret til såvel 'Årets Sportsnavn' som 'Rolex Sailor of the Year'. Minbaad.dk har talt med sejleren.

Den elektroniske logbog Keep Sailing drejer nøglen om - men nuværende brugere er med til oktober

Keep Sailing-brugerne får 2022-sæsonen med, inden portalen med udgangen af oktober lukkes endeligt. Også kapsejladser har anvendt appen.

Fransk militærskib påsejler 10 meter lang sejlbåd

En polskflaget lystbåd stod fredag i vejen for den franske flådes flagskib. Trods en undvigemanøvre lykkedes det ikke at undgå en kollision. Ingen kom til skade under ulykken.

Katamaran brækker over i to - 33 turister ryger i vandet

Ud for den spanske kyst faldt en 23 meter lang katamaran bogstaveligt talt fra hinanden og sank i løbet af kort tid. Der var flere dusin dagsturister om bord på ulykkestidspunktet.

 

Østrigske Sunbeam 32.1 med speciel stævn og åben kahyt - vi så den på Berlin Boat & Fun-udstillingen

Der er på under et år solgt 28 Sunbeam 32.1'ere. Båden fra alpelandet har aggressive og nytænkende linjer, slået af de slovenske designere Jakopin & Jakopin samt det industrielle designstudie Kiska, der allerede står bag linjerne til de eksklusive Frauscher-motorbåde.

 

Nakskovs Paul Elvstrøm - Egon Petersen - var dobbelt dansk Piratjolle-mester: Nu er han borte

Egon Petersen blev dansk mester i Piratjolle, og han nåede at sejle jollen i seks årtier. I sejlerkredse havde han kælenavnet Raket-Egon. Han var kendt for at træne meget. Egon sejlede blandt andre sammen med OL-guldvinder Poul Richard Høj Jensen. I fredags blev han begravet.

Se de 20 bedste sejlsportsfotos fra 2021

En international jury har udvalgt de allerbedste maritime billeder fra 2021-sæsonen. Blandt de nominerede er J/70'ere med skinnende sejl og hurtige America's Cup-både. Den samlede vinder af 'Årets Sejlsportsfoto 2021' afsløres den 9. december.

Baltic 146 får strøm fra masser af solpaneler

Superyachten på 44,6 meter og 172 tons har allerede sejlet 6.000 sømil rundt i verden med ejerne, deres børn og børnebørn.