Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ulykken skete, da en sejlbåd med italienere og en motorbåd med fire danskere ombord kolliderede. Foto: De italienske redningsmyndigheder på Twitter

Danskere på motorbåd i Italien kolliderer voldsomt med sejlbåd - en er død en er savnet

Ulykken skete da en sejlbåd og en motorbåd kolliderede på havstrækningen mellem de to øer Argentario og Giglio i Toscana-regionen, fortæller TV 2. Hverken den savnede eller den omkomne er danskere.

Af Troels Lykke |

Danske statsborgere har været involveret i en bådulykke lørdag aften i Italien.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for TV 2.

Ifølge italienske medier er en person omkommet i ulykken, mens en person er forsvundet. Udenrigsministeriet oplyser, at hverken den savnede eller den omkomne er danskere.

Ifølge det italienske medie La Repubblica skete ulykken, da en sejlbåd og en motorbåd kolliderede på havstrækningen mellem de to øer Argentario og Giglio i Toscana-regionen.

Seks italienere og fire danskere involverede

I kollisionen blev en person fanget under en af bådene og mistede livet, skriver La Repubblica. En anden er forsvundet. Begge er italienske statsborgere og var ombord på sejlbåden.

Ifølge mediet Il Messaggero er der dog tale om en omkommen mand og en forsvunden kvinde.

Yderligere fire italienske statsborgere er indlagt på hospitalet.

Det italienske medie Rai News skriver, at indledende undersøgelser af ulykken peger på, at motorbåden sejlede med autopilot slået til på tidspunktet for kollisionen.

TV 2s korrespondent i Italien, Eva Ravnbøl, kan ifølge øjenvidneberetninger og oplysninger, hun har fået fra det italienske medie Il Messaggero, fortælle, at der i alt har været fire danskere involveret i ulykken.

- En motorbåd skulle angiveligt være kommet fræsende hen imod sejlbåden. På den motorbåd skulle der have befundet sig to danske par, siger hun.

Ifølge Eva Ravnbøl skulle det ene par være i 60'erne og det andet par være i 20'erne.

En meget, meget voldsom ulykke

Ifølge en af ulykkens involverede italienere, som Il Messaggero har talt med, skete sammenstødet mellem motor- og sejlbåden få sømil ud for øen Giglio.

Det lykkedes ikke for bådene at undvige hinanden, og det medførte en "meget, meget voldsom ulykke", fortæller Eva Ravnbøl.

Kilde. TV 2

content-loader
content-loader
content-loader