Gå til hoved-indhold

Dansk Sejlunion fremlægger bekymringer om Lynetteholm på Christiansborg

Dansk Sejlunion har i dag haft foretræde for Folketingets Transportudvalg for at dele de mange bekymringer, Lynetteholm fører med sig for sejlere og skibstrafik. DS-formand Line Markert og direktør Christian Lerche mødte op.

Aggersundbroen og Vilsundbroen i Limfjorden truet af færre åbningstider

I dag kan sejlerne kommer gennem broerne hver halve time. Men Vejdirektoratet ønsker, at broerne kun skal åbne én gang i timen, så bilisterne ikke skal holde i kø så ofte, mens bådene passerer.

YachtBroker vil mere internationalt - udvider ejerkredsen med tre erfarne profiler

YachtBroker udvider nu ejerkredsen med tre profiler, Mikael Vest, Lars Funding og Bjørn Normann. De skal være med til at styrke forretningskonceptet og løfte virksomhedens internationale fokus.

 

OK-jollemast ramt af lyn under Hellerup-træning - sejler uskadt, men mast og båd ødelagt

Heldigvis skete der kun materiel skade på OK-sejlers Peter Plesners jolle. Toppen og bunden af masten er helt splittet, men også bunden af jollen, hvor lynet valgte at aflade. Det skete, da ti OK-sejlere var ude og træne, forklarer fotograf Per Heegaard fra Hellerup Sejlklub.

Eksklusiv vinkælder i husbåd i Københavns Sydhavn

I Tømmergraven i Københavns Sydhavn, klemt inde mellem shoppingcentret Fisketorvet og nybyggeri, bor Christian Broberg i en husbåd med sin familie. Han købte sin første husbåd for omkring 25 år siden drevet af en drøm om frihed og et liv på landet. TV2 Lorry var om bord.

Uheldig tysker strandet på stenkyst på Langeland

En tysk lystsejler strandede i weekenden på kysten få hundrede meter nord for Keldsnor Fyr på Langelands østkyst. Han var på vej til Marstal. Havaristen er ikke tilgængelig for løft fra klinten, og de store sten gør stranden ufarbar for grej til løft og transport.

 

Helly Hansen og Mirpuri Foundation Racing Team klar til The Ocean Race Europe

Når The Ocean Race Europe indledes i maj 2021, vil Mirpuri Foundation Racing Team være iklædt sejlertøj fra Helly Hansen. Det norskbaserede brand, en af af de globale ledere inden for teknisk sejlbeklædning, skal sikre, at teamet er i stand til at præstere optimalt uanset vind og vejr.

Nu sejler Dufour 470 - se første video af franskmanden

Den næsten fem meter brede og 15 meter lange Dufour 470 koster 2.479.000 kroner med standardudstyr, klargjort og leveret i vandet i Rungsted Havn hos ShipShape. Båden kan leveres fra efteråret 2021, fortæller forhandler Martin Rasmussen.

Sejlbådens elmotor løb tør for strøm, og båden kunne ikke sejle i havn efter grundstødning - Sæby Redningsstation hjalp

Elmotorer på både er fint - hvis der er strøm nok. En sejlbåd, der i denne uge gik på grund to gange i indsejlingen ved Voerså Havn, lykkedes med at bakke af ved egen kraft - men så var der ikke mere strøm tilbage til motoren, og det var blevet vindstille.

Columbus Marine ny distributør af Lopolight-lanterner

Lopolight, en af verdens førende leverandører af LED-lanterner til alle typer fartøjer på tværs af fritids- og erhvervsmarkedet, vil sælge flere lanterner i Danmark og har derfor udnævnt Columbus Marine som distributør af Lopolight.