Gå til hoved-indhold
Lars Ive og bestyrelsen har brugt rigtigt mange timer på en ny international udstillingsstrategi, men den blev stemt ned. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Direktør Lars Ive og bestyrelsen har brugt rigtigt mange timer på en ny international udstillingsstrategi, men den blev stemt ned. Foto: Troels Lykke

Danboats bestyrelse går af i utide

Danboats bestyrelse havde et flertal i mod sig efter de forslog, at bådudstillingerne fremover kun foregår inde i Bella Center og ude i Marselisborg. Læs interview med en skuffet formand Lars Ive, der ikke vil klæbe til taburetten.

Af Troels Lykke |

Det blev en dramatisk dag på Nyborg Strand forrige fredag. For på Danboats generalforsamling kom Danboats bestyrelse i stiv modvind.

I flere måneder har Danboat med Lars Ive i spidsen udviklet strategiplaner for bådbranchen.

Den indebar blandt andet at udstillingen i Fredericia ikke indgik i Danboats planer. I stedet skulle den indendørs udstilling hvert år køre i Bella Center. Og det gør den også i 2010.

Usikkert med Bella Center

Men om den gør det i 2011 er usikkert, selvom der er lavet en plan om det frem til 2014.

For på Danboats årsmøde blev Danboats udstillingspolitik stemt ned. Den handler om, at de næste fem år kørers der udstillinger inde i Bella Center og ude i Marselisborg.

Men ved håndsoprækning på Hotel Nyborg Strand stemte et flertal imod Danboats bestyrelse. Og det får nu konsekvenser med en ekstraordinær generalforsamling.

For bestyrelsen med Lars Ive, Bo Hold, Lars Netterstrøm og Henrik Nielsen træder ud omkring bådudstillingen i Bella Center til februar, mens det nyindvalgte medlem Ebbe Borg fortsætter. Suppleant bliver Helmer Lund.

Derfor går bestyrelsen

Lars Ive, til dagligt direktør hos North Sails, mødte vi i Allerød. Han siger om den seneste dramatiske udvikling:

"Jeg er da lidt irriteret, vi syntes vi i bestyrelsen har lavet et vigtigt oplæg med udvikling, perspektiv og visioner. Og vi syntes vi havde informeret medlemmerne om strategien, men nu har vi et flertal imod os og så kan Danboat ikke være tjent med at vi fortsætter, så må en ny bestyrelse træde til. Vi vil ikke være taburetklæbere."

Lars Ive har kun været formand i Danboat i et år.

"Jeg syntes vi har nået meget det sidste år tid i Danboat med ny hjemmeside, kursustilbud til medlemmerne og en sammenhængende strategiplan," siger Lars Ive til minbaad.dk.

ReeseMarin: Synd og ærgerligt

En af dem, der beklager at udstillingspolitikken blev stemt ned er Henrik Reese fra ReeseMarin.

"Det er synd og ærgerligt for bådbranchen. Aldrig har der været en så professionel strategi fra Danbaot, " siger forhandleren fra Aabenraa.

Han siger videre:

"Og alle os med store både udstiller bedst i Bella Center, hvor vi også kan få tilskud fordi det er en international udstilling. Og Danboat havde forhandlet en 40 procents rabat på Storebæltsbroen og havde skabt hotelværelser på 450 kr. for en overnatning. De fleste store bådforhandlere var for Danboats strategi mens de mindre småforhandlere med påhængsmotorer og andre var imod," siger Henrik Reese til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader