Gå til hoved-indhold
Finnjolle-sejler ved VM i VallensbækKapsejlads
Michael Staal har brug for hjælp. Han får langt fra nok modspil fra DS hovedbestyrelse, der ved alt for lidt om elitemiljøet. Morten Olsen bruger heller ikke serie-5 formænd som modspil. Foto: Troels Lykke

Navne til nødvendigt advisoryboard

KOMMENTAR. KDY fremsatte på Sejlunionens generalforsamling et forslag om advisoryboard, som kan styrke elitesejlerne. Vi støtter KDYs forslag, der kan være løsningen på den langvarige, dybe konflikt mellem DS og KDY. Se hvem vi mener, der er egnet til jobbet.

Af Troels Lykke |

Elitechef Michael Staal ønsker ikke et advisoryboard, som vi hører det. Og hvis  udvalget skal have indflydelse på elitechefens beslutninger, så tror vi bestemt, at Staal vil kæmpe kraftigt i mod.

Men under generalforsamlingen i Odense, hvor KDY-direktør Morten Lorenzen, stillede forslaget om et advisoryboard, lovede Sejlunionens formand Carl Gerstrøm og se på det nye udvalg.

Advisoryboard som konfliktløser

Siden er der dog ikke sket noget, der er kommet til offentlighedens kendskab. Og det er synd, for netop et eliteudvalg kan bløde konflikten op mellem DS Eliteafdeling og KDY.

KDY mener, at Sejlunionen bruger elitemidlerne forkert og at der er alt for få resultater for OL-sejlerne. Den kritik kan et advisoryboard behandle.

Som det ser ud nu, så kan elitechefen ikke lukke konflikten, så længe han sidder alene med al magten, det tror vi på er usundt.

Samtidig har et advisorybords medlemmer typisk et kæmpe netværk og gode råd, der kan løfte dansk sejlsport. Det så vi da, der var et eliteudvalg for år tilbage i Sejlunionen.

De kan styrke dansk sejlsport

Oplagte folk til et advisoryboard er følgende:

Designer Michael Richelsen - Alinghi indenfor flow og teknologi i AC

Jonathan Perhsson - indenfor Idrætspyskologi

Stig Westergaard - erfaring fra OL, Volvo og AC

Kim Kristensen - tidligere landstræner

Bouwe Bekking - en af verdens førende Volvo-skippere

Ib Ussing Andersen - manden med flest kontakter i sejlerverdenen

Finn Beton Jensen - succesfuld rødtråd træner - fra vugge til krukke

Henrik Søderlund - sejldesign og han har stort netværket

Jesper Bank - ingen præsentation nødvendig

Michael Hestbæk - har tre olympiske lege som erfaring og AC

Dorte O. Jensen - OL-bronzevinder og verdensmester i matchrace

Kender du nogle kompetente udvalgsmedlemmer?

Har du forslag til andre, der kan styrke dansk eliteidræt i et advisoryboard, så skriv det på her i kommentarfelt. Deltag også i afstemning.

content-loader
content-loader
content-loader