Gå til hoved-indhold
sejlbåd under palby fyn cupKapsejlads
Hvad gør Palby Fyn Cup nu? Stævneleder Poul Erik Nielsen har før talt om at prøve LYS, men lokker IRC nu også? Foto: Troels Lykke

IRC-turnering til KDY - hvem bliver næste klub med IRC til sejlerne?

KDY Autumn Cup bliver endnu en dansk afdeling af den nye Baltic IRC Open serie. Sejlunionen roses for implementering af reglen, hvor der arbejdes med vægtbegrænsning. Se nu link til norsk IRC-kommentar.

 

Af Troels Lykke |

Både Volker Andreae og jeg (Per Weiskvist, red), er meget glad for en blåstempling fra KDY, og vi er sikker på, at Baltic IRC Open serien, vil bidrage til yderligere udvikling af KDY Autumn Cup, når der kan suppleres med et mere internationalt snit.

Der er meget positiv respons på den nye IRC serie, og der er allerede tilmeldte både fra Danmark, forklarer Per Weiskvist, en af intiativtagerne til IRC-serien.

Tyskland, Norge og Sverige, til flere sejladser, også på tværs af grænsen, men alle der allerede nu ved, at de vil deltage i en eller flere af afdelingerne, må meget gerne melde ind allerede på www.baltic-irc.org, da det kun er en indikation og ikke en endelig bindende tilmelding.

I Danmark ser det ud til, at især Fyn Rundt fra Kerteminde og den nye Baltic Sea Challenge i Øresund.

Andre klubber med IRC?

Indtil nu får noget rigtigt positivt ud af at være hoppet på IRC-vognen, men jeg er sikker på, at de øvrige stævner vil kunne se en større interesse, og ikke mindst en base for en positiv udvikling, over de kommende år, siger Per Weiskvist.

Positivt med Sejlunionen

Yderst positivt er det også, at Dansk Sejlunion har besluttet at påtage sig den administrative del af IRC, altså konvertere DH mål om til et IRC certifikat, hvilket næsten er muligt, dog med enkelte små justeringer, blandt andet en lavere vægt end angivet under DH og så skal motorvægt udspecificeres.

Vægtgrænse under IRC

Under IRC, er der jo også en vægtgrænse for besætningen, så det bliver en stille jul i år i de danske sejlerhjem, smiler Per Weiskvist.

DS påtager sig også den yderligere administration af reglen og naturligvis udstedelse af IRC certifikater i øvrigt, slutter Per Weiskvist.

Sådan ser den nye turnering ud, før KDY kom på banen.

Det store spørgsmål er nu, hvad gør Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup? De har før ytret sig om at sejle efter ny regel, men bliver det efter LYS?

Se interview på seilas.no om IRC i Færder-sejlads

content-loader
content-loader
content-loader