Gå til hoved-indhold
iPhonehylsteret koster 50 dollars – altså ca. 250 kr. plus fragt til Danmark på 30 krUdstyr
iphone-hylsteret koster 50 dollars – altså ca. 250 kr. plus fragt til Danmark på 30 kr

Vandtæt hylster til iPhone

Blandt meget andet ekstra udstyr er der nu udviklet en 100 pct. vandtæt boks til Apples iPhone til brug under sejlads.

 

Af jakob johannsen |

Allerede i september skrev vi her på siden om alle de mange maritime programmer, der er udviklet til Apples iPhone, og i denne måned har bladet Bådnyt et stort opsat artikel om alle de utroligt mange muligheder som iPhone byder på til søs.

For ganske få dollars kan man downloade navigations programmer, hvor den lille mobil-telefon kan bruges som GPS-kortplotter, - som AIS-instrument, der kan give oplysninger om alle omkringliggende større fartøjer,  som kapsejlads computer, der fortæller hvornår man skal vende på krydset, om den hurtigste kurs til mærket og hvor langt man er fra startlinjen,  som havnelods, - som stjernekikkert, som vindmåler, tidevandsalmanak, for ikke at forglemme krængningsmåleren, der hele tiden fortæller sejlere, ved hvilken krængning båden sejler hurtigst.

Tåler ikke vand

Men, som Bådnyt skriver, så har Apples iPhone en stor svaghed, som maritimt universal-værktøj: Den kan ikke tåle vand, og det er en svaghed hos et instrument, som netop er mest brugbar i mindre fartøjer, der ikke i forvejen er ekviperet med alskens elektronik.

Nu har det amerikanske firma  The Pocket Solution – et udmærket navn til et firma, der producere ekstra udstyr til alverdens mobiltelefoner – www.thepocketsolution.com udviklet et lille vandtæt hylster ”iPhone Waterproof Case”, med en gennemsigtig front, der er så blød og følsom, at man helt ubesværet kan anvende mobilens touch-screen.

Maste- og bæltebeslag

Samtidig er der et lille ”beslag” på hylsterets bagside, som egner sig lige så godt til at sidde i en livrem, som på agterkanten af en mast eller i velcro-tape på et skot.

Hele herligheden koster 50 dollars – altså ca. 250 kr. plus fragt til Danmark på 30 kr. Så hvis man har skrevet en iPhone på sin egen eller bådens ønskeseddel til jul, så kan man roligt tilføje endnu et ønske: ”iPhone Waterproof Case”.

Alternativt – og hvis der er god plads på ønskesedlen i denne jul – kan man skrive en stor touch screen monitor på den, som er vandtætte og som kan placeres i cockpittet, mens iPhonen ligger trygt og godt i en skuffe i kahytten kahytten  evt. i en lille plasticpose med knude på.

content-loader
content-loader
content-loader