Gå til hoved-indhold
ny Ipad fra apple til bådenUdstyr
Er det noget for dig. Er den bedre at læse søkort på?

Kan Apple’s nye iPad bruges i båden? Ja

Apples nye iPad kan fås med GPS og et vandtæt itui. Se nu kommentar til Jakob Johannsens artikel.

 

Af Jakob Johannsen |

Alverdens media svømmer over i dag om Apples nye iPad. En tavlestor skærm, der groft sagt er en hybrid mellem den så berømmede iPhone og den dito Apple PC.  Men spørgsmålet er, om man også med fordel bruge den til søs?

Det har vi set nærmere på, og ved første øjekast kan vi konstatere, at et af de store mangler til maritimt brug er en indbygget GPS. Til gengæld har den alt muligt andet, som kan gøre navigationen lettere og underholdningen bedre om bord på lystbåden.

Underholdning

Hvis vi tager underholdningen først, så kan man lagre musik, film og med det indbyggede trådløse netværk kan man surfe på nettet – her i blandt også mellem de TV-stationer, som sender på nettet.

Og der er der flere og flere der gør. Hvis man ikke har en iPhone (hvad jeg desværre ikke har endnu), kan man få iPad med indbygget mobiltelefonnet, som samtidig gør, at man kan gå på internettet via mobilnettet.

Bådens bibliotek

I forbindelse med den den nye iPad introducerede Apple også en ny tjeneste ”iBooks”, som ifølge firmaet skal gøre for litteraturen, hvad iTunes har gjort for musikken.  Her kan man købe og downloade bøger, som kan læses på iPad’en.

Og hvis man vil bruge iPad som computer, så kan man enten bruge fingrene på touch screen eller købe et lille keyboard – evt. det lille vandtætte i gummi, der kan rulles sammen.

Mangler GPS

Alle de hundreder af maritime programmer, som vi tidligere har skrevet om til iPhone, kan også lægges ind på iPad. ( eller se mere information i Bådnyt fra december 2009).

Men desværre mangler den indbyggede GPS, for ellers havde man haft en perfekt søkortsplotter.

Nu må man nøjes med at koble båden GPS til iPad’en, hvis de to instrumenter ellers kan tale sammen. Det er lidt en skam, for mange af de maritime programmer der er kan indlægges i iPhone er afhængige af GPSen.

Men hvis Apple lever op til sit renomme, så kommer de nok snart med en version med indbygget GPS, ligesom der nok snart dukker et vandtæt overtræk eller etui op, så iPad’en kan bruges i cockpittet, uden man risikerer, at den bliver ødelagt af vand.

Ca 2.500 kr.

Den nye Apple-dims, som nogen mennesker (heriblandt også en del sejlere) ikke kan leve uden, kan købes på nettet for 499 US-dollars for den billigste udgave. Men hertil kommer fragt, moms og told.

Men den forventes i danske butikker i løbet af foråret, selvom den traditionen tro nok bliver lidt dyrere.

content-loader
content-loader
content-loader