Gå til hoved-indhold
Ud over træningsfaciliteterne kræver Team Danmark top-8 placeringer i minimum fire forskellige olympiske bådklasser ved VM i 2010 for at fastholde den nuværende støtte på syv mio. kr. årligt til sejlunionenKapsejlads
Team Danmark top-8 placeringer i minimum fire forskellige olympiske bådklasser ved VM i 2010 for at fastholde den nuværende støtte på syv mio. kr. årligt til sejlunionen, skriver jp.dk

Dovne OL-sejlere? Team Danmark-støtte vakler

Sejlerne på det danske OL-landshold gider ikke styrketræne, hvis de en dag på grund af dårligt vejr ikke kan komme på vandet, mener Team Danmarks chef. Det skriver Jyllands-Posten.

 

Af Troels Lykke |

Sejlerne bruger ikke Team Danmarks specialister inden for mentaltræning, diæt og fysiske test, og det gør trænerne heller ikke.

Derfor er sejlerne ualmindeligt sjældne gæster hos Team Danmark, og når de endelig møder op til test, præsterer de på stort set alle parametre dårligere end atleterne i andre forbund.

Sådan lyder bredsiden fra Michael Andersen, som er direktør i Team Danmark.

»Det er ret simpelt: Hvis man vil deltage i en olympisk konkurrence, skal det fysiske, mentale og ernæringsmæssige være i orden. Hvis sejlerne ikke kan komme på vandet en dag, kan de løbe en tur eller styrketræne. Det er sejlerne ikke gode nok til, og vi er ikke tilfredse med deres brug af vores eksperter,« siger Michael Andersen til Jyllands-Posten.

Trænerne har en del af skylden

Han lægger ikke skjul på, at den manglende brug af Team Danmark langt hen ad vejen er den sportslige ledelses ansvar.

»Det er også trænerne, som skal udfordre sejlerne her. Landstrænerne Pete Conway og Rigo de Nijs har sammen med elitechef Michael Staal ansvaret for, at der bliver taget ejerskab. Landstrænerne i vores øvrige eliteforbund er langt bedre til at udnytte Team Danmarks viden og erfaringer,« siger Michael Andersen.

Det siger vel også noget om, at trænerne ikke er dygtige nok?

»Ja, det gør det.,« siger Michael Andersen.

Læs elitechefens reaktion på spn.dk

content-loader
content-loader
content-loader