Gå til hoved-indhold
Maiken træner fysisk seks gange om ugen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Maiken træner fysisk seks gange om ugen, samtidig med at hun træner i KDYs sejlcenter i Rungsted. Foto: Troels Lykke

Maiken Schütt føler sig ikke ramt af kritik

Det lyder som om Team Danmarks direktør taler til os som om vi er små børn, for jeg træner fysisk seks gange om ugen, siger Laser Radial-sejler Maiken Schütt til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Sejlerne bruger ikke Team Danmarks specialister inden for mentaltræning, diæt og fysiske test, og det gør trænerne heller ikke.

Sejlerne er ualmindeligt sjældne gæster hos Team Danmark, og når de endelig møder op til test, præsterer de på stort set alle parametre dårligere end atleterne i andre forbund.

Sådan lyder bredsiden fra Michael Andersen, som er direktør i Team Danmark.

"Det er ret simpelt: Hvis man vil deltage i en olympisk konkurrence, skal det fysiske, mentale og ernæringsmæssige være i orden. Hvis sejlerne ikke kan komme på vandet en dag, kan de løbe en tur eller styrketræne. Det er sejlerne ikke gode nok til, og vi er ikke tilfredse med deres brug af vores eksperter," siger Michael Andersen til Jyllands-Posten.

Bruger  fysioterapeuter og diætister

Vi ringede derfor til Maiken Schütt, der til dagligt sejler Laser Radial på OL-landsholdet.

"Jeg bruger selv Team Danmark-centeret en del, mindst en gang om måneden, blandt andet med en fysioterapeut, der har sørget for at jeg kan sejle i dag, da jeg ellers havde problemer med håndleddet. Derudover bruger jeg Team Danmarks diætister til at få den rigtige kropssammensætning. Samtidig deltager jeg i tests derude," siger den studerende Maiken Schütt.

For langt til Brøndby

Hun bor inde i København til dagligt og det vil tage hende 45 minutter på en cykel til Brøndby eller en time med de offentlige transportmidler.

"Derfor træner jeg i fitnessdk i København eller i Horsens, som Team Danmark har skaffet os kort tid så vi kan træne der. Så det lyder som en underlig udmelding fra Team Danmark, jeg har selvfølgelig ikke styr på alle de andre OL-sejlere, men fx ved jeg, at 470-sejlerne Henriette og Lene træner rigtigt meget, når de ikke sejler."

Vi skal være atletiske i Laser Radial

KDY-sejleren slår fast at hun fx har stærkere benmuskler end mange andre atleter:

"Der er ikke mange der kan løfte så mange kilo med lårene, som jeg kan. Laser Radial-sejlere skal være atletiske og jeg træner fysisk seks dage om ugen. Det lyder som om Team Danmark direktøren taler til os som om vi er små børn."

Maiken Schütt får i øvrigt også fysiske træningsråd af Sejlunionens Peter Mortensen, der samarbejder med Team Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader