Gå til hoved-indhold
Pete Conway under VM i 470-jolle i Rungsted. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Pete Conway under VM i 470-jolle i Rungsted. Foto: Troels Lykke

Jyllands-Posten skriver om Pete Conway

I dag er turen kommet til landstræner Pete Conway i artiklen: Pete Hvem? Avisen kører serien Usikker OL-kurs. Se ny artikel (opdateret 10.05)

Af Troels Lykke |

Han møder den, når han bevæger sig væk fra kredsen af sejlere og ledere på det olympiske sejlerlandshold. Kritikken.

For hvem er han? Hvad har han lavet før? Hvorfor får han lov at blive, når han ikke laver bedre resultater? Hvorfor blev han ansat?

Spørgsmålene retter sig om en og samme person. En englænder ved navn Pete Conway, som er landstræner på det olympiske sejlerlandshold, skriver Jyllands-Posten. 

Pete Hvem?

Eller ”Pete Hvem?”, som han i spøg bliver kaldt på havne og i klubhuse rundt om i landet.

For ingen lader til at kende den ukendte landstræner. Heller ikke personerne bag denne artikel, som i flere omgange har forsøgt at få et personligt interview med manden.

Det lykkedes dog at lave en aftale torsdag, da Pete Conway opholdt sig i landet i tre dage.

Pete Conway er en mere end pressesky mand. Han ønsker ikke at tale om sig selv eller berette i detaljer, hvad han har lavet i sin fortid. Allerhelst ville han slippe for at blive interviewet, og han beder i flere omgange om en pæn behandling og positiv omtale.

»Jeg vil meget gerne opbygge en personlig relation, som vi kan udbygge til et frugtbart samarbejde i fremtiden, hvor du kan være med til at fortælle positive historier om sejlsporten,« forklarer han til Jyllands-Posten.

Derefter går der mere end 20 minutter med at diskutere, hvorfor det er vigtigt eller ikke vigtigt at tale med pressen.

»I løbet af året har folk skrevet meget, meget negative ting om Dansk Sejlunion. Jeg vil gøre det positivt,« siger Pete Conway.

Bank kender ikke Pete

Pete Conway er vokset op under trange kår i England og havde ikke råd til en egen båd. Han måtte derfor tage til takke med det arbejde, som han kunne få som gast på andres både. Han har selv sejlet diverse joller og storbåd, men aldrig deltaget ved de Olympiske Lege.

På hans i øjeblikket ikke-eksisterende hjemmeside sailgurus.com kunne man tilbage i 2007 læse, hvordan Pete Conway sælger sig selv:

»Pete er anerkendt som en af de bedste trænere i verden på olympisk niveau i hurtige bådtyper. Pete var stærkt involveret i træningen af medlemmer af det britiske landshold ved De Olympiske Lege i både 1996 og 2000 og var engageret med medlemmer af det amerikanske landshold under legene i Athen.«

Jesper Bank har et vidt forgrenet netværk blandt nogle af verdens allerbedste sejlere og trænere, men navnet Pete Conway er han aldrig stødt på.

»Nej - ikke før jeg mødte ham i forbindelse med landsholdet i 2008,« siger Jesper Bank.

Jeg har talt med en del danske top-sejlere, som efterspørger konkrete resultater og erfaring hos dig. Hvad siger du til dem, som mener, at du ikke har præsteret nok resultater selv til at være landstræner for det danske sejlerlandshold?

»Jeg kommer fra en anden verden, hvor succes er vitalt. Hvis du ser på landsholdets resultater bare for i år, er det de bedste i mange, mange år målt på stævneresultater. Vi har et utrolig ungt hold. Hvis folk ikke mener, at jeg kan levere resultater, er jeg skuffet. For jeg har en helt anden opfattelse,« siger han.

Pete Conway forklarer videre i avisen, at de danske sejlere har klaret sig godt i Word Cuppen i år med tre guld og tre sølvmedaljer.

Rundt omkring i sejler-Danmark deler de færreste - uden om landsholdet - Pete Conways overbevisning. De hårdeste kritikere mener, at hans resultater er så ringe som træner, at man burde finde en anden landstræner. En af dem er Peter Warrer.

Team Danmarks direktør Michael Andersen siger i Jyllands-Posten  at Sejlunionen har trænere nok og at nu må de eksisterende trænere skaffe bedre resultater.

Resten af artiklen kan læses i dagens Jyllands-Posten.

Pete Conway ønsker flere positive historier om landsholdet.

content-loader
content-loader
content-loader