Gå til hoved-indhold
Lene Sommer og Pete Conway i Rungsted. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Lene Sommer og Pete Conway i Rungsted. Foto: Troels Lykke

OL-Sejler: Kritik af Conway er forstyrrende

470-sejleren Lene Sommer, der trænes af den kritiserede Pete Conway, er rigtigt glad for briten. Interview.

Af Troels Lykke |

Landstræneren Pete Conway forsvares nu af dem som kender ham. En af dem er 24-årige Lene Sommer, der trænes af briten i 470-jollen.

Lene Sommer og rorsmanden Henriette Koch vandt den samlede World Cup i år.

"Jeg har læst kritikken af Pete i dag. Det er fra folk, der ikke kender ham. Men vi som arbejder tæt sammen med Pete kan kun sige, at vi er rigtigt glade for at arbejde sammen med ham. Han er en rigtig stor del af vores kampagne," siger Lene Sommer, der til dagligt bor i Kgs. Lyngby, hvor hun også studerer til civilingeniør i matematik og teknik.

"Alle har også en mening om Morten Olsen i fodbold, men dem som arbejder tæt sammen med ham er tilfredse. Pete er rigtig god til at bygge en fireårig kampagne op for os," siger Lene Sommer til minbaad.dk.

Hvad gør Pete godt som træner, syntes du?

"Han er god til meteorologi, taktik på banen og så er han god til at få os til at træne. Han er en træningsnarkoman, som vi er det."

Hvordan har I det med at Pete Conway sables ned i Jyllands-Posten?

"Det er brand forstyrrende, det generer mig, at det kommer så tæt på, det ville ikke være godt for os, hvis han bliver fyret. Det er jo sejlerne, der laver resultaterne og jeg syntes det går godt. Vi er det yngste landshold i forhold til andre lande, bortset fra vores 49ere. Danmark er omkring fire år yngre end øvrige lande og der er ikke økonomi til at ældre sejlere fortsætter herhjemme, når de har familie og børn."

Lene Sommer siger omkring Pete Conways CV, der sættes spørgsmåltegn ved:

"Han bidrager med det vi har brug for, han kunne for min skyld lige så godt komme fra det mørke Grønland."

Mening giver fjender

Hun fortæller at Pete siger sin mening og at det kan give fjender.

"Vi respekterer ham for at sige hvad han mener, men når man stikker snuden frem, så får man kritik. Men det der generer mig er at der kommer kritik fra folk, som ikke kender ham og så bliver det en smule varm luft. Det var noget andet hvis vi sejlere kritiserer Pete."

content-loader
content-loader
content-loader