Gå til hoved-indhold
470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer skal lige pludselig ikke trænes af Pete Conway til højre. Foto: Troels LykkeKapsejlads
470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer skal lige pludselig ikke trænes af Pete Conway til højre. Foto: Troels Lykke

Er Rigo de Nijs og Pete Conway på vej ud?

To af Michael Staals kaptajner er muligvis fyret fra det danske landshold. Sejlerne Sommer og Nørregaard bekræfter overfor minbaad.dk, at de ikke skal trænes af Rigo og Pete i Hyeres i næste uge. Trænernes rolle afgøres i næste uge, lyder det nu (Opdateret 12.35)

Af Troels Lykke |

Vi har i dag hørt fra pålidelig kilde, at Pete Conway og Rigo de Nijs er fyret, som det er sket med Michael Staal, der røg ud af Sejlunionen i går, som elitechef.

49er-sejleren og landsholdets talsmand Allan Nørregaard, der lige nu er i Frankrig, siger i dag til minbad.dk:

"Thomas Jacobsen, (ny landsholdschef, red.) kommer torsdag til Hyeres til stævnet, så ved jeg mere om hvad der skal ske. Jeg tror Thomas bliver en rigtig god mand for os sejlere."

Men skal Rigo de Nijs træne jer 49ere?

"Rigo kommer ikke til Hyeres, som jeg forstår det, om vi skal have Rigo ind igen ved jeg ikke, det er også et spørgsmål om han vil det."

Men hvad har du hørt om 470-træneren Pete Conway (landsholdstræner)?

"Jeg har hørt at det er det samme som med Rigo."

Vi ringede derefter til 470-gasten Lene Sommer, som normalt trænes af Pete Conway. Hun siger fra Mallorca, hvor hun er strandet fordi færgerne er optaget på grund af flykrisen i Europa.

"Jeg har ikke så meget at sige om Staals fyren, det hele er så nyt, men Pete skal ikke træne os i Hyeres. Jeg skal tale med Thomas (Jacobsen) på torsdag, så ved jeg mere," siger Lene Sommer, der håber at komme med en færge mod Frankrig i morgen fra Mallorca med 49er-sejleren Peter Lang.

Fyringer ikke bekræftiget

Vi har i dag forsøgt at få en kommentar fra den nye sportschef Thomas Jacobsen, men han sidder lige nu i møde.

Vi følger op senere, hvor vi forsøger at få bekræftiget om der er tale om fyringer af Pete Conway og Rigo de Nijs, der hidtil har været Staals kaptajner på OL-landsholdet.

På baadmagasinet.dk siger formand Hans Natorp, at de to landstræneres roller afgøres i næste uge.

Pete Conway, tv., ses her i Qingdao. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader