Gå til hoved-indhold
John mast på hansebootUdstyr
John Christensen udstiller med John Mast for 20. gang. Foto: Troels Lykke

John Mast har fint fat i Folkebådene

Alu-masterne slår nu igennem i Folkebåds-klassen, forklarer John 'Mast" Christensen vi mødte i Hamborg. Firmaet i Greve er lige nu i gang med 10 master til klassen. Læs Interview og se billeder.

Af Troels Lykke |

Folkebåds-klassen er ved at blive moderniseret. Javel, de får ikke kulfibermaster, men alu-master i stedet for træ.

Alu-masterne må ikke være bedre og de har samme form, som en træmast, forklarer John Christensen, der nu arbejder for sin søn Steen.

Vi møder ham på hanseboot, hvor John Mast nu er kommet i 20 år. Normalt holder John Christensen til hjemme i Greve, hvor der er 15 ansat.

50 er produceret i Greve

De har lige nu travlt med 10 Folkebåds-master, der er under udarbejdelse. John Mast efterhånden lavet op mod 50 alu-master til Folkebåds-klassen efter den langt om længe blev lovlig.

Især udbøjningerne tog tid. Og selvfølgelig test på vandet, hvor brødrene Jørgensen spillede en stor rolle på Kolding Fjord.

10 master blev testet

"Vi havde ti master, vi testede med forskellige udbøjninger, det tog tid," griner John Christensen, "før vi fandt den rigtige," siger den tidligere direktør af firmaet.

Og der er nok at gå efter med op mod 1000 aktive Folkebåde på verdensplan.

Xc-50 er næste opgave

I dag er den tidligere Danboat-formand 65 år, men John Christensen har mere af sig, når der skal udvikles master, fx til X-Yachts, hvor en ny Xc-50 mast er på vej.

X-Yachts vælger John Mast, her får man ikke et standardprodukt, men noget der er tilpasset præcist til X-Yachts kunder.

"Vi har investeret i CNC-maskiner, vandskærer og meget andet. Og vi kan lave meget stærke beslag, der er afrundet," forklarer John Christensen til minbaad.dk

Fem mio. i Hamborg og omegn

John Mast er et sikkert kort på messen i Hamborg. Og det er oplagt hvorfor.

"I Hamborg og omegn bor næsten fem mio. mennesker," siger John Christensen, der lige efter interviewet fik en bestilling på en flerskrogsmast. Sådan.

Nærbillede af Folkebådsmast til 4.214 euro med tysk moms.

Folkebådsmast i retrolook, som er påkrævet i klassen.

John Mast

content-loader
content-loader
content-loader