Gå til hoved-indhold
Ranglistevindere i Fredericia. Fra venstre: Helmuth Schwarz, Ole Mathiesen og rorsmand Heines Nielsen fra Kolding Sejlklub. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ranglistevindere i Fredericia. Fra venstre: Helmuth Schwarz, Ole Mathiesen og rorsmand Heines Nielsen fra Kolding Sejlklub. Foto: Troels Lykke

Når træmasten knækker køber vi en i alu

Det siger ranglistevinderne i Folkebåd fra Kolding: Heines Nielsen, Ole Mathiesen og Helmúth Schwarz, der i år går over til Doyle Sailmakers. Vi møder trioen i Fredericia.

Af Troels Lykke |

Cirka 20-30 procent af de kapsejlende Folkebåde sejler nu med den nye alumast fra John Mast i Greve. Men tallet kan blive langt større.

Det slår ranglistevinder og skipper Heines Nielsen fast overfor minbaad.dk:

"Vi sejler stadig med træmast på vores Folkebåd fra 1985, men knækker masten, så skifter vi til alu-mast og det gør de andre også. En alumast og træmast er nemlig lige hurtig," siger den 45-årig Kolding-sejler, mens han sidder i cockpittet i en Folkebåd på Boat Show i Fredericia.

Holdet skifter også fra North Sails, der ellers står stærkt i klassen.

"Vi prøver nu Doyle Sailmakers, vi vil prøve noget andet, i Østrig har man et hurtigt design og nu er der Doyle Sailmakers i Danmark," sagde Heines Nielsen og pegede ned på Folkebåds-sejler og sejlmager Johnny Jørgensen fra netop Doyle Sailmakers.

Nummer to og tre i Folkebådenes rangliste 2010 blev hhv. Erik Køster og Peter Brøgger. 

www.folkebaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader