Gå til hoved-indhold
GummibådSejlklubber
Hvor går skillelinjen mellem dem, der skal have løn eller ej. Skal officials have penge for at bruge mange weekender på kapsejladser? Foto: Horsens Sejlklub

Frivilligt arbejde: Løn eller ej

En af vores læsere har sendt os et brev, hvor han argumenterer for, at nogle frivillige i sejlklubberne skal aflønnes. Deltag i debatten.

Af katrine bertelsen |

Frederik har en pointe, men hvem er det, der skal aflønnes? Og hvem skal bestemme det? Bland dig i debatten her på siden.

Frederik H. Berg skriver:

Jeg synes, det er meget relevant, at i tage fat i, om man kan basere en klub på frivilligt arbejde.
 
Man kan nemlig komme langt med frivilligt arbejde, og jeg har da også set, i min egen klub, at det kan løbe rundt udelukkende baseret på frivilligt arbejde.

Men de poster jeg mener, der skal besættes af frivillige, er kun de mindre poster som f.eks. molevagter, trænere (til et vist niveau), sejlmestre, kogekoner, og instruktører mm. Her er frivilligt arbejde nemlig rigtig godt, hvis man ellers har nogle gode ledere til at uddelegere arbejdet, og det er vigtigt at uddelegere.

I stedet for nogle få ildsjæle, der klarer det meste, så derimod have en stor aktiv gruppe med hver deres opgave. Det kan for mig at se være, så små opgaver som indkøb af toiletpapir. Selvom det måske er en latterlig lille opgave, så er det ikke desto mindre med til at engagere en masse medlemmer, og den dag man står med f.eks. en stort stævne for, vil du have en frivilligt arbejdende gruppe, der samarbejder godt, til at stå for en masse af de praktiske ting, der er i forbindelse med et stævne eller andet.
 
Opgaver som jeg ikke kan se løst af frivillige er klubbens hoved og lederroller, som f.eks. formandsposten, juniorleder osv. Her tror jeg, at det er guld værd at have f.eks. en deltidsansat. En der ikke bare sørger for at klubben kører rundt, men en som virkelig kan engagere sig, som man kun kan, når man er lønnet. 

En som også kan påtage sig de (måske) kedelige job som at skaffe sponsorer, trække stævner til, holde snorene og bare have overblikket. Jeg ved fra nogle af mine naboklubber, der er så heldige at have lønnede ledere, hvilken fordel det har givet dem med hensyn til succes indenfor de førnævnte punkter.
 
Al den snak om hvorvidt det er okay at kritisere frivilligt arbejde der også er, trækker bare min mening endnu mere hen mod at have nogle lønnede ledere. De skal da i hvert et tilfælde kunne tåle at få en konstruktiv kritik.
 
Fortsat god debat
 
Mvh. Frederik H. Berg

content-loader
content-loader
content-loader