Gå til hoved-indhold
J80 webscreendumpSejl
J80'ernes hjemmeside er meget overskuelig, men også lidt kedelig.

J80.dk: Lækkert, sobert og lidt kedeligt

Som lovet begynder vi nu rækken af anmeldelser af hjemmesider. Vi starter med J80-klassen, en klasse der i øjeblikket har vokseværk. Se nu hvor mange skibe, at Katrine Bertelsen har givet hjemmesiden.

Af katrine bertelsen |

Sprødt og køligt

Websitet fremstår nyt, friskt og sprødt, men køligt som et isbjerg. Siden er nem at overskue, alt er nemt at finde. Hvordan man melder sig ind, trimguide, klasseregler og kalender. Og siden er vel at mærke opdateret.

Skriftypen er ariel, hvis spinkle typografi ikke er supergod til web, og slet ikke i den lille størrelse. Verdana fungerer bedre. Menupunkterne holder hvad de lover: Du finder præcis det du forventer, men desværre ikke mer’.

En sær ting, som jeg også har bemærket på andre sites er, at det ikke er logisk hvordan man kommer i kontakt med klassen. Klik på kontakt, og du får en mailformular. Øv, der stod jo kontakt! Kontaktpersonerne kan findes under J/80 klassen. Ikke helt indlysende.

Klassisk opbygning

Designet er klassisk med topnavigation, venstre spalte til videoklip oa. Hovedspalte til nyheder centralt på siden, og en højrespalte til internationale links. Nyhedsområdet midt på siden kunne godt være lidt kortere, nyheder fra foråret 2009 er næppe aktuelle længere. På de mange undersider gemmer sig alt fra gode videoer, om bådens opbygning og andre nyttige informationer.

Mere larm ønskes

Alt i alt et nemt overskueligt site, men også lidt for sobert og kedeligt. Jeg kan godt sidde og håbe på at der er en overraskelse et sted. Men det er der ikke. Flot med et stort centralt billede, men billedet alene kan ikke bære det hele. Jeg savner lidt mere end en billedtekst. Netop i nyhedsområdet kan den godt trække en smule mere, måske et billedgalleri eller en stor flot video var en mulighed.

Hjælp til at vælge

Mit problem er at det hele fremstår lidt fladt, og der er ikke er prioriteret i de forskellige informationer. Som læser bliver jeg ikke hjulpet til at vælge. Hvis alt er gyldigt, er alt også lige-gyldigt! Her kunne brug af forskellige skriftstørrelser, en pangfarve eller to, og en prioritering af indholdet kunne afhjælpe lidt af problemet.

Ellers er der alt hvad man kan ønske sig, sitemap, søgefunktion og medlemslogin og et væld af gode informationer. Godt site, der helt sikkert tilfredsstiller J80-sejlernes behov, vi andre vil bare gerne have lidt mere.

Se J80'ernes hjemmeside på www.j80.dk

Er du stødt på en hjemmeside, dansk eller udenlandsk, der fortjener ris eller ros, så giv os et praj.

content-loader
content-loader
content-loader