Gå til hoved-indhold
Hellerup Sejlklubs hjemmeside, skærmdumpSejlklubber
Råd fra Bjørn Anker Møller: Køb jer til en ny hjemmeside.

Kun to både til Hellerup Sejlklubs hjemmeside

Katrine Bertelsen, journalist på minbaad.dk, har bedt klubkammerat, Bjørn Anker-Møller, om at anmelde Hellerup Sejlklubs hjemmeside. Og han sparer ikke på kritikken.

Af katrine bertelsen |

Ordet er dit Bjørn Møller!

Generelt

Overordnet set ville man komme rigtig langt bare ved at rydde op og fjerne forældet information. Med lidt flere ambitioner kunne man også gøre siden til en bedre reklame for klubben, sende nogle flere overordnede budskaber og gøre siden mere indbydende for potentielle nye medlemmer – i stedet for det nuværende sammenhobning af vidt forskellige budskaber, kommentarer etc.

Typografi og farver

Og så skulle man måske lige tænke over om det nuværende design med farve(fra)valg, typografi og manglende billedmateriale signalerer sejlsport, frisk luft og lys – eller det mere signalerer bedemandsforretning.

Jeg ved godt at det i høj grad er frivilligt og ulønnet arbejde der ligger bag siden, og det har jeg stor respekt for. Men der står langt flere frivillige og ulønnede personer bag de klub-aktiviteter, som ikke får den opmærksomhed de fortjener!

Tilstedeværelsen på nettet er en så væsentlig del af kommunikationen, at det er fuldt berettiget at købe sig til et professionelt rammeværk, en grundlæggende struktur og en designguide, der sikrer et ensartet udseende og kommunikerer klubbens strategi og værdier. 
Hjemmestrik og god vilje er desværre ikke helt nok.

Betal jer fra det!

Det er nok mit vigtigste råd for at komme videre: At købe sig til de grundlæggende rammer for en klubhjemmeside.

Nu kom jeg til at bruge ordene strategi og værdier. Man kan godt få den tanke, at det også er manglende klarhed om disse ting, der gør hellerupsejlklub.dk til en blandet oplevelse – i vendingens bogstavelige betydning. Det er dog ikke emnet her.


En af de gode ting ved internettet er at man nemt kan finde inspiration ved at se hvordan andre gør. Kigger vi hos naboerne nordpå, så har Skovshoved Sejlklub det udmærkede princip at hvert område (kapsejlads, sejlerskole, etc.) præsenterer sig kort i en ”faktaboks”. Nye brugere får hjælp til forståelse, de erfarne kan hurtigt komme videre.

Konkrete punkter

HS sætter nok en rekord for sejlklub‐hjemmesider ved at være spredt over hele tre domæner. Det er dog ikke en hjælp for brugerne! Lidt forskning afslører også at de tre domæner er hostet af hver sin udbyder. Det har selvfølgelig en forklaring, således er kapsejlads-siden www.regattateam.dk lavet fordi HS system (heller) ikke kan håndtere kapsejlads-data fra programmet Sailwave.

Forside fra 2002

Forsiden på hellerupsejlklub.dk er ganske flot, omend der er lidt ”Rosens navn” i at finde ud af at det er kompasrosen, der giver adgang til herlighederne. De fine engelske og tyske flag fører til en masse døde links fra 2002‐udgaven af hjemmesiden...

Der står også ”Vi er klar igen, i en formindsket udgave”. Gid det var så vel, fristes man til at sige. Men nej, det er bestemt ikke nogen formindsket udgave.

 Forsiden på hs.diskos.dk er ærlig talt en gang rod. Flere rubrikker med samme overskrift (”Klub nyt”, ”Junior Nyt”, etc.) i en mærkelig blanding.

Man kan diskutere om forsiden skal indeholde mere end bare overskrifterne, men i det mindste kan man da samle de enkelte afdelingers nyheder. Ombrydningen er ikke særlig vellykket.

I skrivende stund er forsiden opdateret med relevante tilbud. Men i lange perioder er det (æld)gammelt nyt der ligger der.

Meget taler for at omlægge forsiden til at indeholde en mere langtidsholdbar præsentation af klubben, og ikke mindst tilføje nogle billeder med relation til HS. Nyheder er stadig velkomne, men bør begrænses til nogle få og aktuelle.

Navigation

”Bjælken” med drop‐down menuer til navigation er pricipielt fin nok. Dog har de fleste brugere svært ved at kapere mere end 5‐6 emner i en drop‐down. Det er især ”Om sejllkubben” der er overbelastet, og det er synd, da nye brugere vil være fristet til at kigge her som noget af det første. Her er oprydning og omstrukturering tiltrængt.  

Rubrikkerne i højre og venstre side er uforandrede, når der navigeres rundt. Overvej om de informationer er så vigtige, at de skal optage areal der kunne benyttes mere kreativt.

Tre forskellige sites

Det sobre (kedelige?) design på forsiden brydes af nogle overskrifter i stærke farver, som reklamerer for ”kapsejladssiderne”. Her forlader vi så HS og kommer til... en anden klub? Det sender et forkert signal.

Teknisk er det reelle problemer, der har givet anledning til at regattateam.dk er ”opstået”. Men nyhedsformidling, resultater osv. hører altså til på HS’ hjemmeside (i ental!!).

 Layoutet på regattateam vinder ikke nogen designpris, men det slår diskos‐siderne med flere længder når det gælder om at signalere sejlsport. Traditionelt men overskueligt. Tilmed med billeder ‐ fra HS!

Det meste virker fint, omend det fx er noget kluntet at tilgå resultatlister og der er en del ”tomme huller”.

Bjørn Anker Møller giver Hellerup Sejlklubs hjemmeside 2 sejlbåde.

 

content-loader
content-loader
content-loader