Gå til hoved-indhold
Klem VIII med skade i stævnenKort Nyt
På trods af tapens rette Mærsk-blå farve, er skaden temmelig synlig. Foto: Torben Arent

Undskyld, hr. Møller

Det var ikke just rettidig omhu, da Mærsk-flådens stolthed, Klem VIII, bragede mod bolværket i Tuborg Havn.

Af Torben Arent |

Mange lystsejlere har fumlet så meget, at de har skrammet og bulet egen eller andres båd, men det kan også ske for verdens rigeste bådejer, Mærsk Mc-Kinney Møller.

Skibsrederens private lystyacht, Klem VIII, slap ikke helskindet fra en pinlig eneulykke i sin faktiske hjemhavn, Tuborg Havn lige nord for København.

Den 60 millioner kr. dyre og knap et år gamle Nautor Swan 82 RS havde 28. maj været på dagtur på Øresund og skulle lægge til ved sin faste plads lige ud for KDYs klubhus, da den yngre førers dømmekraft tilsyneladende svigtede.

Hovsa!

Den 82 fod lange Klem VIII gik i havn for motor, slog en stor bue for at nå kajen i den rigtige vinkel, men farten var ganske høj, og hvis føreren slog bak, var det i hvert fald for sent: Stævnen på den mægtige yacht i den korrekte Mærsk-blå farve hamrede ind i en fortøjningspæl.

Det gav en grim lyd, og den lyseblå glasfiber fløj til alle sider. Den fysiske skade var til at overse: et hul i det yderste lag langt over vandlinjen på ca. 15 gange 15 cm. Værre vil det muligvis værre for føreren at skulle gå til bådens ejer: Undskyld, hr. Møller. Jeg kom til at lave en bule i Deres båd. Man må næsten håbe, at han er i familie med bådens ejer.

Den næsten 97-årige skibsreder syntes ikke at være blandt de fire-fem personer ombord.

Rettidig omhu?

Et af de få vidner til påsejlingen bemærkede tørt, at det vist ikke var rettidig omhu. Ud over den høje fart var der ingen på fordækket under tillægningen, og hverken trosser eller fendere var gjort klar.

Hurtigt blev den blå maling fjernet fra fortøjningspælen og hullet i skroget nødtørftigt lappet med tape – i den (næsten) rigtige Mærsk-blå farve.

Skaden var til alt held over vandlinjen, Klem VIII flyder endnu.
Foto: Torben Arent

content-loader
content-loader
content-loader