Gå til hoved-indhold
Michael Hestbæk til venstre med Jesper Riise på en Swan 60 i Palby Fyn Cup 2010. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Hestbæk til venstre med Jesper Riise på en Swan 60 i Palby Fyn Cup 2010. Foto: Troels Lykke

Michael Hestbæk styrker X-35 hold

Tidligere OL- og Americas Cup-sejler Michael Hestbæk træner nu X-35 skipperne Torsten Bastiansen, Morten Ulrikkeholm og gaster.

Af Troels Lykke |

Som tidligere europamester i X-35 ved Michael Hestbæk, hvad der skal til for at komme helt til tops.

Og navnlig i X-35 klassen, hvor han endnu ikke har prøvet at tabe. Vallensbæk-sejleren har sejlet tre stævner i klassen, 2 x NM (’07 og ’08) og et EM (’08) og vundet alle gange.

Kommunikationen er vigtig

Men hvad kan Michael Hestbæk tilføre de to teams?
- Jeg kan bidrage med mine erfaringer, navnlig omkring kommunikationen om bord. Begge både har gode resultater, og fin fornemmelse for, hvor de kan ændre på noget. Men i en sejlbåd er det sværeste ofte at finde ud af, hvordan man skifter gear, forklarer Michael Hestbæk i en pressemeddelelse fra Elvstrøm Sails.

- Skipper befinder sig bagest på båden og kan godt fornemme, hvordan båden sejler, men det kan være svært at sætte de rette ord på sine fornemmelser. Her kan jeg bidrage med noget. Jeg synes eksempelvis, det er vigtigt at tale meget i billeder om bord, siger han.

Ved EM i X-35 i juni i år vandt Torsten Bastiansen og hans Team Xen sølv, mens Morten Ulrikkeholm og Team Oxygen vandt bronze.

Begge med Elvstrøms EPEX sejl. Men til VM på hjemmebane i Århus til august vil de til tops. Også selv om der kun er plads til en af dem øverst på podiet.

Kender båden

Henover vinteren og det tidlige forår skal Michael Hestbæk forsøge at skærpe besætningerne på en række områder.

Og de to besætninger synes også, at de i Michael Hestbæk har fundet det perfekte match. For Morten Ulrikkeholm var det afgørende, at den nye coach har sejlet X-35 før, og ikke først skal til at lære båden at kende.

- Vi kan jo de grundlæggende ting, men vi vil gerne forfine detaljerne for eksempel ved bomninger i let vind og omkring vores boathandling i hårdt vejr, siger Morten Ulrikkeholm.

Samarbejdet løber over seks dage, hvoraf to træningsdage er overstået. Der er aftalt en option på yderligere to dage, og samarbejdet slutter med Big Boat Challenge i Kerteminde, hvor Michael Hestbæk deltager på Morten Ulrikkeholms båd.

Hestbæks Blå Bog:

Michael Hestbæk har 20 internationale medaljer fordelt i Star, Laser, 49er og Drage blandt andet. Han er tidligere europamester i Laser, Star og 49er. Han har deltaget i tre olympiske kampagner.

En America's Cup-satsning med Jesper Bank har den 41-årige Vallensbæk-sejler også på sit CV. Nu giver han råd i den nye serie: Hestens Staldtips. 

 

content-loader
content-loader
content-loader