Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto Troels Lykke

Pelle P Brandsø Rundt var god trods omstart

Det mener stævneleder Peer Jensen om den kæmpe sejlads med 202 både, der deltog i den nye version af Brandsø Rundt, hvor der desværre var forvirring i starten. Se nu resultater.

Af Troels Lykke |

Det var et flot solskinsvejr men let luft i Pelle P Brandsø Rundt, der for første gang har en hovedsponsor, nemlig Pelle P, der er svensk sejlertøj.

Sejlerne blev budt velkommen i MS klubhus med et stort flot morgenbord sponsoreret af Strib Bageri, det fortæller stævneleder Peer Jensen fra Middelfart Sejlklub i denne beretning.

Efter morgenbordet afholdt jeg skippermøde hvor samtlige tilføjelser til sejladsbestemmelserne blev bekendtgjort incl hvilke mærker som kunne indgå i banen. En til to timer forinden var de slået op på den officielle opslagstavle.

Under skippermødet blev selve banen gennemgået og der var *et* udlagt mærke som skulle passeres ellers var alt”ved det gamle”.

Der blev trykt et banekort som blev udleveret efter skippermødet,desværre blev et forkert kort udleveret men det blev rettet ved at samtlige deltager fik et nyt.

I slutningen af skippermødet spurgte jeg om der var nogen spørgsmål til banen
og det var der *ikke.*

I startproceduren går pistolen af ca 30 sekunder før 5 min skudet og talstander 1 kommer op. 1 min efter et nyt skud , men P flaget kommer slet ikke op til tiden.

Dommeren vælger derfor at skyde udsættelse hvad der åbenbart ikke er mange sejlere som registrerede. Den nye startprocedure starter op kl ca. 10 altså 5-6 min efter. Da 5 min skuddet og 1 talstander kommer op er der en hel flok sejlere som starter.

Da 1. starts skud lyder er der ligeså mange fra 1. som 2 start som igen sejler derudaf og da dette gentog sig i 3.start og 4.start kunne vi slet ikke registre hvilke både de var startet for tidlig.

Mindst 30 både var på dette tidspunkt i denne situation altså ganske uoverskueligt.

Vi valgte derfor at afbryde sejladsen og kalde alle bådene tilbage og starte en ny startprocedure og efter lidt tumult i 1.start komme alle bådene godt afsted kun med enkelte tyvstarter,den største stod flerskrogsbåden Barracuda for men ikke desto mindre vandt den sit løb på korrigeret tid.

Der var 3 både som ikke stillede op til en ny start -2 af disse talte jeg med og de var sure over starten,den ene var sur fordi de var kommet godt foran de andre(de havde tyvstartet) den 3.ved jeg ikke hvorfor han ikke deltog i den nye start.

Men efter startproblemerne gled sejlerne stille og roligt sydover ned mod wedelsborghovedkosten,hvor der var flere opsamlingsheat under vejs.

Turen gik herefter til Anslethagekosten i mystisk lette vindforhold med mange huller og hvor vinden vekslede imellem sø-og landbrise, så fra at være NØ vind
ændrede den sig indimellem til vestlig vind.

Et sigende udtryk for hvor chancebetonet det var så rundede Broskraberen og en folkebåd kosten samtidig. Herefter regulær kryds op til den udlagte bøje på fynssiden udfor Ålehoved.

I starten med let vind siden op til 4-5 m/s. Herefter foranfortværs til fønsskov og kryds til mål.

De to udlagte mærker et på Jyllandssiden og et på fynssiden er der for at man
kan variere banen lidt mere Således at man undgår at sejladsen bliver en lang slædetur uden kryds.

1.både i mål efter 3 timer og 47 mins sejlads var trimaranen Dragonfire sejlet af Jens Quorning og blev modtaget med champagne af PellePmanden Søren Jegsen.

1. kølbåd blev ikke uventet Broskraberen sejlet af Ulrik Meyer Nielsen. Hurtigste båd overalt blev en folkebåd Evergreen fra Kolding sejlet af Hans Albrechtsen.

Efter sejladsen fik jeg mange positive tilkendegivelser for sejladsen specielt også omkring det udlagte mærke .Ærgerligt at startproceduren bliver ødelagt fordi man ikke er opmærksom på flagene men mere focuseret på skuddene.

Mit indtryk er at langt de fleste havde en god dag på vandet. Skræksenariet ville have været at ca 2/3 af bådene var blevet diskvalificeret for tyvstart problemet var bare hvilke!

Stævneleder
Peer Jensen
Middelfart Sejlklub

Stævneside med resultater her

content-loader
content-loader
content-loader