Gå til hoved-indhold
102 startende både til distancesejlads ved Lillebælt, fik en blandet oplevelse. Foto: Middelfart sejlklub 2009Kapsejlads
102 startende både til distancesejlads ved Lillebælt, fik en blandet oplevelse. Foto: Middelfart sejlklub 2009

Brandsø Rundt: Koks i starten

Omstarter og dårlig information til sejlerne, gjorde søndag distancesejladsen Brandsø Rundt til en blandet fornøjelse.

Af katrine bertelsen |

En pistol, der gik af på det forkerte tidspunkt fik lavet kaos i starten til Brandsø Rundt.

Peer Jensen fra Middelfart Sejlklub siger til minbaad.dk.
“Vi havde et skud på et forkert tidspunkt. Så satte vi en udsættelse, men det var der ikke nogen der observerede. Det var et mareridt at se på.“

Ud af de 102 deltagende både tyvstartede over 30, og det kunne baneledelsen ikke akceptere. Det blev signaleret en generel tilbagekaldelse, men da havde de første både allerede sejlet i en halv time, så der måtte sendes gummibåde afsted efter de forreste. To både valgte at sejle hjem.

Peer Jensen konstaterer tørt, at mange sejlere ikke kender reglerne, og at det altid er flagene der tæller.

En læser skriver til minbaad.dk.
“Da alle sejlere i de næste starter var "tosseforvirrede", sejlede der gummibåde rundt, og bad os sejle op til molen for at få information – problemet var blot at alle de store både sejlede derop, mens de små både gik til start (igen). Flot kaos. Jeg har aldrig oplevet tilbagekaldelse til distance-sejladser – her får man blot en tidsstraf hvis man ikke retter sin startfejl.”

Hvilken bane?

Sejlerne klagede også over, at de først fik information om, hvilken bane de skulle sejle til skippermødet om morgenen.

Vores læser fortsætter. “Med programmet i hånden havde vi ikke nogen idé om, hvilken bane der skulle sejles (og man skulle høre efter og være stedkendt for at vide hvilken bugt mærkerne var lagt). Dette er nok gjort for at trække folk til skippermødet – men jeg syntes ikke det holder.”

Læseren ønsker ikke at være et brokkehoved men siger, "at her har vi blot en sejlads der har "kørt på skinner" i årevis – og så laver man en masse ting om, og skaber kaos for sejlerne."

Peer Jensen fra Middelfart Sejlklub har ikke helt samme opfattelse af tingene men siger, at bortset fra den kaotiske start, blev stævnet afviklet efter bogen. Han vælger at fokusere på et dejligt morgenbord, og udtrykker sin glæde over en god sponsor.

Sejladsen blev afviklet i sol og meget svag vind fra skiftende retninger.

Har du nogle kommentarer til afvikling af stævner, kan du gøre det her på siden.

Resultaterne fra Brandsø Rundt finder du her: middelfartsejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader