Gå til hoved-indhold
En Dehler 29 i Hundested havn, der ikke er overfyldt. Foto: Troels LykkeTur
En Dehler 29 i Hundested havn, der ikke er overfyldt. Foto: Troels Lykke

2. dagbog fra ny Dehler 29: Hundested er cool

Se Hundested og gø. Deres udsendte er på vej til bådudstilling i Marselisborg og det går langsommere end beregnet. I går var der syv timers singlehandkryds fra Hornbæk.

Af Troels Lykke |

Kommer lige oppe fra Hundested Kro og Hotel.

Det var det eneste sted man kunne få morgenmad før klokken 8.00 - en flink tjener gloede overraskende på mig, da jeg spurgte om kaffe og morgenbrød - han ville kun have en 50er uden regning) og maden og kaffen smagte fremragende.

Jeg skulle også have spurgt efter et bad, men det var nok at gå over stregen. Efter sejlturen i går i høje bølger fra Hornbæk til Hundested var der noget saltvand ind over båden. Men en singlehandsejler går ikke i bad...

Super Brugsen, der har en bager, åbner først klokken 8.00. Det er måske også lidt ringe af Hundested by at man skal stå så sent op.

Og vente til klokken 8.00. Det kan jeg ikke vente på. Skal krydste Kattegat i dag, er planen med den lille nye Dehler 29, der sejler omkring 5,5 knob på kryds. Målet er Marselisborg, hvor denne Dehler 29 skal udstilles fra fredag.

Jeg forsøger derfor at passe godt på båden, laver ikke mad i den og sidder ikke og drikker rødvin om aftenen i udstillingsbåden, hvor flere nysgerrige sejlere allerede har været om bord.

10 timer over Kattegat

Om lidt skal jeg sejle, men skal lige have en hånd af Beneteau-sejleren, der ligger bagved, her er nemlig pålandsvind i havnen. Vinden står i syd-vest og det passer med en skæring ud til Sjællands Odde og derefter en mere hård skæring mod Marselisborg - hvis jeg altså orker at sejle 10 timer i dag.

Skulle egentlig besøge en af mine tennisvenner fra KB på Sejerø, men det kræver hårdt kryds ned til den ø, så det dropper jeg nok. Undskyld, Adam.

Singlehand-sejlads er en udfordring, især i en Dehler 29 uden selvstyre, slipper jeg roret går den i vinden i løbet af fem sekunder, men jeg fandt ud af - ud for Gilleleje i går, at jeg kunne binde rorpinden fast, så jeg dog kunne tisse, men hvor var det besværligt.

Al mad, kort, vand, mobil osv. er med oppe i cockpittet, da jeg er bundet til roret så på den måde er det jo langt hårdere at sejle singlehand end Ellen McArthur gør det jorden rundt på 92 dage...

Jeg vil dog lige sige, at jeg var mørbanket efter syv timer i høje bølger, hvor båden bankede nogle søer, det ville enhver båd gøre i går. Derfor nåede jeg ikke Odden Havn i går, men kun Hundested.

Udfordringen i dag er ikke at blive ramt af en tanker, når jeg forlader Sjællands Odde, men det er jo lyst, så mon ikke det går.

Godt miljø i havnen

Kan også lige fortælle at det er herligt at bo i havnene i går kom fx Carsten hen og sagde hej. Han ejer en Dehler 29 og vi fik talt om båden, hvordan bådtypen har udviklet sig efter at Hanse har købt Dehler, der gik på røven.

En ting blev vi enig om og det er at prisen er i bund. For 524.000 kroner sejlklar for en Dehler 29 er ikke en bondegård.

Nå, ikke mere snak, Kattegat kalder.

Sejlerhilsen

Troels

Dagmar var med i Øresund i regnvejr, godt hun ikke var med nord for Sjælland i går. Det blæste 11 m/sek. fra vest.

Det er en udfordring at vende alene i denne båd i hårdt vejr.

content-loader
content-loader
content-loader