Gå til hoved-indhold
Mit primitive selvstyre-system gav lidt ro om bord. Foto: Troels LykkeTur
Mit primitive selvstyre-system gav lidt ro om bord. Lå til tider til læ og styrede, ren afslapning Foto: Troels Lykke

3. dagbog fra ny Dehler 29: Hjem til Århus

Minbaad.dk er ankommet til Århus Flydende Fritid. Turen fra Hundested tog kun små ni timer og der blev udviklet en primitiv selvstyre, der næsten virkede...Se billeder.

Af Troels Lykke, Århus |

Sidder på Emmerys på M.P. Bruuns Gade og nyder kaffe og det bedste brød i verden. Morgenmad på Marselisborg Havn er kun for Hotelets gæster.

Er kun sejlet til Marselisborg Havn for at aflevere Dehler 29eren for forhandleren syc-dragoer.dk, var det for at holde ferie var lystbådehavnen ved Århus Sejlklub langt at fortrække, tæt på byen.

Men i går ankom jeg og omkring halvdelen af bådene til havnen. Til morgen mødte jeg Hans Andersen fra Danboat, der lover at der bliver godt vejr på fredag hvor Århus Flydende Fritid starter.

Hvad siger han om Helle Thorning?

Skal til åbning for pressen fredag formiddag, hvor den socialdemokratiske borgmester Niclolai Vammen åbner udstillingen. Skal lige høre hans uformelle holdning til Helle Thornings skattesag...

Tog en gratis-cykel for en 20er op i byen til Emmerys og cyklen er allerede 'stjålet', der mistede jeg den 20er.

Sejladsen fra Hundested var ren champagne-sejlads. 8 timer og 45 minutter på halvvind, gik mellem 5 og 6 knob.

Den lille Dehler 29er viste sig fin til turen ud gennem Snekkeløbet ved Sjællands Odde og videre forbi Hjelm og Helgenæs. Og pludselig kunne jeg se kranerne ved Århus Havn.

BådNyt selvfølgelig

Javel, det var da lidt kedeligt, fik læst lidt i Bådmagasinet og BådNyt, hvor sidste blad var mest interessant med mere kant og jounalistik. Det skal jeg selvfølgelig også mene, da jeg også arbejder for Morten Brandt og BådNyt.

Han har i øvrigt givet grønt lys til en mindre test af Dehler 29eren i BådNyt. Jeg kan allerede afsløre at båden er knas tør i selv de største bølger, den er fin, fin om læ omend der kun er ståhøjde henne ved pantryet.

Båden sejler omkring 5,5 knob på kryds og er let på roret, men slipper man det går den dog straks i vinden. Mange skrog i dag er mindre retningsstabile, til gengæld er der mere plads.

Cockpittet er stort og man sidder super godt ude i siden og styre. Sejlene fra North Sails stod fint. Båden kan let bruges til onsdagskapsejlads også, jeg vil nu mest anbefale den til tursejlads.

Selvstyre-system hjalp

Nå, men lige tilbage til turen. Fandt ud af et selvstyresystem, ved at binde et skøde i rorpinden og hen til det lækre, nye Harken-spil. Det betød at båden kunne sejle sig selv to-tre minutter hvis jeg var heldig og det aflastede min arm, da båden var luv-gerrig på halvvinds-sejladsen.

I hører mere fra mig de kommende dage, jeg bor nemlig i en båd i Marselisborg Havn og skal prøve at lokke sejlere herop og se udstillingen.

Nu skal der nemlig gang i de hjul så forhandlere af både og udstyr går bedre tider i møde. Læste i Hundested-posten, at bilsalget var steget med mange procenter de seneste måneder, nu må det da blive bådenes tur.

Sejlerhilsen

Troels

Kurs mod Jylland. Dehler 29eren har masser af fede Harken-spil.

Deres udsendte fik smag for singlehand-sejlads, men doublehand er nok hyggeligere.

Modsejlende båd i Snekkeløbet.

Hanse-både er allerede på plads.

Landelen bliver langt bedre i Marselisborg end i den lille Tuborg Havn sidste gang.

content-loader
content-loader
content-loader