Gå til hoved-indhold
Dehler 29 sejles og testes, måske til BådNyt også. På turen får man virkelig lært båden at kende, fx kan jeg ikke forlade roret ellers går den hurtigt i vinden. Foto: Troels LykkeTur
Dehler 29 sejles og testes, måske til BådNyt også. På turen får man virkelig lært båden at kende, fx kan jeg ikke forlade roret ellers går den hurtigt i vinden. Foto: Troels Lykke

Dagbog fra ny Dehler 29: Regn i Hornbæk

Deres udsendte er på første etape nået til Hornbæk efter start i Dragør i dag. Målet er udstilling i Marselisborg. Vi mødte flest sejlbåde med motor kørende. Tag jer nu sammen, sejlere.

Af Troels Lykke, Hornbæk |

Deres udsendte sidder i Hornbæk i en tør Dehler 29, regnen trommer ned på det hvide dæk af den helt nye sag til 524.000 kroner.

En tysker, som lige kan rumme en lille familie. Båden sejler ikke specielt hurtig, men den er pålidelig.

Båden er med rullefok, indenbordsmotor og storsejlsfaldet trukket tilbage, det er en kæmpe opgradering i forhold til dag jeg havde en H-båd i 90erne. Men jeg håber, at havnemanøvrene går alene.

Målet er Marselisborg senest onsdag, da båden skal udstilles i Århus Flydende Fritid og jeg har deadline til Politiken fra udstillingen allerede torsdag klokken 13. Så jeg skal frem, selvom der er lovet kraftig vestenvind nord for Sjælland, hvor denne Dehler 29 befinder sig.

Singlehand mod Marselisborg

I morgen sejler jeg singlehand, tror det bliver til Odden Havn, det er omtrent 45 sømil herfra.

I dag startede vi i Dragør, hvor min datter Dagmar på fire fik smag for sejlads - meningen er hun en dag skal sejle... Hun var dog gennemblødt, da vi nåede Skovshoved, hvem havde troet det ville regne så meget, men smilede efter sejlturen, det gjorde pigen. Perfekt.

På vejen op gennem Øresund, hvor vi satte motor i let modvind, mødte vi omkring 30 sejlbåde på læns og de 20 af dem havde ikke sat sejl.

Så er det bare jeg spørger, hvorfor f..... køber I ikke bare en motorbåd, der er da langt mere komfort og båden er lavet til at sejle for motor.

Vi, det vil sige min kammerat Jens og jeg, så da heldigvis en Folkebåd med fokken spilet ud.

Sejlede i øvrigt gennem Spækhugger-feltet i dag, hvor DM blev sluttet, der var kæmpe spredning i feltet, vi nåede lige at hilse på den skrappe Peter Hansen fra Århus Sejlklub.

Jeg har ikke duelighedsbevis, men mener nok jeg skal nå frem til Marselisborg, selvom jeg skal ud i den store skibsrute i løbet af tirsdagen.

Jeg har dog glemt min kompaslinial, så mine kurser er lidt ustabile.

Min bror der sejler motorbåd i Kerteminde har præsteret at sejle i det sydfynske øhav mod Tyskland uden søkort, det har jeg dog om bord.

Helt nye endda, stillet til rådighed af forhandleren Morten Nielsen fra Dragør Yacht Center.

Nå, men min storebror Henrik, præsterede altså at sejle uden søkort i motorbåden og måtte tage ind i havn og spørge hvor han var nået, derefter ringede han hjem til vores papmor Jette, der gav ham nogle kurser.

Planen er, at jeg stikker ud af havnen tidligt i morgen, før det blæser op til 11 m/sek. Det bliver en hård skæring mod Sjællands Odde. Håber jeg når at møde havnefogden, jeg har kontanter klar:-)

Sejlerhilsen

Troels

Man sidder super godt ude på siden af båden og cockpitkarmene er høje, så der er god støtte til ryggen. Fokken var lige lovlig lille i dag i let vind i Øresund, men man kan jo købe en genua til Dehler 29eren, som ses går skødeskinnen langt tilbage.

content-loader
content-loader
content-loader