Gå til hoved-indhold
Team Wibroe fra Royal Matchrace Center i Skovshoved, er støttet af Henri Lloyd.Kapsejlads
Team Wibroe fra Royal Matchrace Center i Skovshoved, er støttet af Henri Lloyd.

Wibroe Sailing Team flot toer i Stockholm

Årets store baltiske tour er skudt i gang og Peter Wibroe med gasterne Phillip Guhle, Kristoffer Olesen, Jeppe Bo Rasmussen har fået en fornem start. Se også video af skrappe manøvre.

Af Troels Lykke |

Det startede ellers ikke så godt for Wibroe-drengene, der måtte se sig slået i de første to af de indledende sejladser, hvor alle sejlede en gang mod hinanden.

Heldigvis blev formen pudset af og det blev til i alt 6 sejre ud af 10 mulige, hvilket lige netop rakte til en semifinaleplads.

Selvom holdet sidste år kunne løfte den største pokal i netop Stockholm, rakte det kun til at være seedet som nr. 6 i år. Og derfor var det allerede sikret en positiv overraskelse, da semifinalepladsen kom i hus.

Skrap taktiker

Semifinalen skulle sejles mod Michele Perris (Monaco), som havde sikret sig verdens nr. 1, Adam Monoprio, som taktiker på hele touren.

Perris havde kun tabt en enkelt sejlads i de indledende runder, så der ventede en svær modstander.

Efter en tæt sejr i den første sejlads, hvor Wibroe kun lige holdt Perris bag sig, blev det til nederlag i anden sejlads, hvilket udløste en tredje og afgørende match. Wibroe fortæller:

”Det var to tætte sejladser, men vi følte faktisk vi havde ret godt styr på vores modstander og håbede bare, at vi kunne fortsætte med at foretage nogle gode valg i sidste race.”

Vinden var langsomt tiltagende, men utroligt skiftende i både styrke og retning. Med en fornuftig start, der sikrede holdet højre side og par gode slag op af banen, lykkedes det dog holdet at komme først rundt om topmærket og derfra blev der stille og roligt øget, således at sejren aldrig kom i fare.

I den anden semifinale havde Staffan Lindberg (Finland), sikret sig en lidt overraskende sejr over det lokale håb Bjørn Hansen (Sverige).

Selvom Wibroe faktisk slog Lindberg i finalen sidste år, var han for stærk i år og drengene måtte se sig slået 2-0, efter dog at have ført flere gange under de meget omskiftelige vindforhold.

”Det var svært altid at sejle de rigtige steder hen og Staffan er rutineret og snu” måtte trimmer Kristoffer Olesen erkende. På trods af nye røde, super hurtige, finaledagspoloer (billede) fra Henri Lloyd, kunne holdet altså ikke komme helt til tops.

Fortsætter i Tallinn og Helsinki

Baltic Match Touren fortsætter i Tallinn og afsluttes derefter i Helsinki. Holdet er i skrivende stund på vej til Tallinn sammen med resten af det store cirkus. Hele 9 af de 12 hold befinder sig blandt verdens 40 bedste matchracesejlere, så der venter flere store udfordringer og tætte sejladser den kommende uge.

Taktiker og storsejlstrimmer Jeppe Bo Rasmussen fortæller:

”Vi er meget tilfredse med resultatet og ikke mindst den udvikling og forbedring vi oplevede gennem hele stævnet. Det lover godt for den kommende uge, hvor vi håber at kunne komme i endnu en finale og slutte i top 3 på den samlede tour.”

Vi håber på at høre flere gode danske nyheder fra den nordøstlige Østersø i den kommende uge.

content-loader
content-loader
content-loader