Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Phillip, Peter, Jeppe Bo og Kristoffer i Helsinki.Diverse
Fra venstre: Phillip, Peter, Jeppe Bo og Kristoffer i Helsinki.

Wibroe vinder tour

Wibroes Henri Lloyd-team var i tredje finale på en uge og vinder hele Baltic Match Tour efter 49 sejladser. Sølv i Helsinki. KDYerne er ikke med i Danish Open, selvom de er i topform.

 

Af Troels Lykke |

Årets store baltiske tour er slut. Peter Wibroe og besætning sluttede af med endnu en topplacering, da de blev nr. 2 i Helsinki.

Dermed vinder de den samlede tour med stor margin til nr. 2 Bjørn Hansen (Sverige, nr. 7 i verden) og nr. 3 Eugeniy Neugodnikov (Rusland, nr. 8 i verden). Samtidig kan holdet se frem til et gigant spring op ad verdensranglisten.

Wibroe og drengene er nu på vej hjem fra Helsinki efter ni dages hårde sejladser i henholdsvis Stockholm, Tallinn og Helsinki.

Det er i alt blevet til 49 sejladser for holdet og i langt de fleste, er de kommet først over målstregen. Med en 2. plads i Stockholm, en 1. plads i Tallinn og endnu en 2. plads i Helsinki blev den samlede tour sejr stensikker.

”Vi har virkelig haft nogle af de bedste dage på vandet siden Danish Open i 2007. Det har simpelthen været rigtig fedt at være seedet midt i feltet, og så være så stabile som vi har været” fortæller Peter, der lige nu er på vej med færgen til Stockholm, inden holdet flyver videre til København.

Stabile sejladser

Efter første stævne, hvor holdet kun lige fik slidt sig med i semifinalen, har de været utroligt stabile i alle sejladser og sat mange point ind på kontoen.

På den næste verdensrangliste, der offentliggøres den 15. September, forventer holdet at komme tilbage blandt verdens 15 bedste hold.

”Vi håber desuden at vi igen kan komme tæt på vores gode ven og konkurrent Mads Ebler” siger trimmer Kristoffer Olesen.

”Vi er trætte nu og trænger til en kort pause fra sejladsen efter nogle meget lange og hårde dage. 49 matcher er rigtig meget på så kort tid. Men vi glæder os allerede nu til at sejle Nordisk Mesterskab, der begynder den 9. september.” tilføjer taktiker Jeppe Bo Rasmussen.

Desværre ikke Danish Open

Desværre er holdet ikke med til Danish Open, der i år afholdes på Bornholm. Her kunne man ellers håbe at de kunne have gjort god figur, med den stærke form, de viser for tiden.

Desuden fremhæver drengene deres helt nye tiltag: Nyt, rødt, hurtigt tøj fra Henri Lloyd, der er viet til kun at blive brugt under semifinaler og finaler.

content-loader
content-loader
content-loader