Gå til hoved-indhold
Varm op til "Sølvroret" og sejl doublehand rundt om Tåsinge, det er en smuk tur.Kapsejlads
Varm op til "Sølvroret" og sejl doublehand rundt om Tåsinge, det er en smuk tur.

Varm op til Sølvroret med Tåsinge Rundt doublehand

På lørdag går startskuddet til doublehand-sejladsen Tåsinge Rundt. Flere ser det som en god mulighed for at varme op til BådNyts singlehand-sejlads “Sølvroret” i Svendborg om to uger.

Af katrine bertelsen |

31. August arrangerer Troense Bådelaug igen Tåsinge Rundt Doublehanded, hvor det er et krav, at der kun må være to besætningsmedlemmer om bord på de deltagende både. Allerede nu er der tilmeldt 20 både, men det kan nås endnu, der er ikke lukket for tilmelding.

Blot to uger efter starter BådNyts singlehand-sejladseSølvroret fra Svendborg havn, og for dem som lige mangler at få pudset formen og udstyret af er Tåsinge Rundt den perfekte lejlighed.

- Formålet med at kapsejle i denne form er at få flere både ud og sejle kapsejlads, men også det at det bliver til en rigtig god oplevelse at sejle rundt i det smukke farvand som vi har her i det Sydfynske. Vi oplever at rigtigt mange af besætningerne er hold, som er sammensat af et par gode venner, mand-kone, far-søn eller far-datter som bruger en lørdag på sejladsen. Men ikke mindst får vi en unik lejlighed til at være sammen om et fælles projekt, og det har vi tilrettelagt hele sejladsen efter, fortæller næstformanden i Troense Bådelaug, Flemming Sørensen.

Han siger, at mange har svært ved at finde tilstrækkeligt med gaster til en traditionel kapsejlads, men det problem er man ude over, når man sejler doublehand.

30 sømil

- Desuden lægger vi ruten på de ca. 30 sømil således, at man undgår at skulle krydse for meget i det smalle Mørkedyb ved Birkholm. Sejladsen vil under normale forhold kunne gennemføres på en enkelt dag, men I fjor var der ingen af deltagere som nåede i mål inden tidsfristen udløb kl. 19, da vejret simpelthen var for godt, lyder det fra Flemming Sørensen.

For yderligere at skabe spænding, har Troense Bådelaug besluttet at sejle med såkaldt respitstart, så bådene får starttidspunkt afhængig af deres mål.

- På den måde sikrer man sig, at den båd, der først kommer i mål, også har vundet kapsejladsen og at vi ikke først skal igennem alle beregningerne for at få resultatet, forklarer Flemming Sørensen.

Præmieuddelingen foregår under fællesspisningen om aftenen i det gamle æblelager som klubben købte og byggede om til klubhus som et fælles renoveringsprojekt for mange år siden.

Du kan læse mere og tilmelde dig på Troense Bådelaugs hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader