Gå til hoved-indhold
Azuree 40 Cruiser er nomineret til Årets Båd i Europa 2010 af europæiske bådblade, herunder BådNyt.Kort Nyt
Azuree 40 Cruiser er nomineret til Årets Båd i Europa 2010 af europæiske bådblade, herunder BådNyt.

Azuree 40 er Stig W's drømmebåd

Stig Westergaard er til den nye italienske Azuree 40 Cruiser, som han har testet i Tyrkiet og er kommet med input til, skriver BådNyt i næste nummer.

Af Troels Lykke |

Stig Westergaard, tidligere jordomsejler og OL-sejler, blev headhuntet til bådtest og input til Azuree 40.

Det blev han af den italienske designer Giovanni Cecarelli, som han i 2007 mødte i America’s Cup i Valencia på +39 holdet.

Designeren var også blandt designerne på America’s cup-holdet Mazcalzone Latino.

BådNyt har talt med Stig Westergaard, der i mange uger i dette forår og sommer har opholdt sig 30 kilometer syd for Istanbul i Tyrkiet, hvor båden bygges på det kæmpe Sirena Marine, der også bygger de dyre Azimut-motorbåde.

"Sidder lige i madskabet"

Efter en omfattende test af Azuree 40 Cruiser, siger Westergaard til BådNyt:

"Den sidder lige i madskabet, det er min drømmebåd, her man man som jollesejler direkte kontakt til båden, det er et moderne koncept og jeg tror den kan sælges i Danmark,"

Båden er produceret i halv kulfiber og halv glasfiber. Asuree 40 Cruiser er enorm bred på 4,22 meter og det er den også helt agter, som bådene erdet i Open 40-klassen.

Det giver et kæmpe cockpit og to store agterkøjer i båden, der er med dobbeltror.

Båden er nomineret til European Yacht of the Year 2010. Læs en længere artikel i kommende BådNyt om båden og Stig Westergaards syn på performance-cruisere.

Båden planer allerede når den sejler 10-12 knob på læns.

Stig Westergaard sejlede med Team Russia i Volvo Ocean Race i 2008/2009. Stig Westergaard mener at Istanbul er et herligt sted at sejle og billigt at flyve til. Vi kan tilføje at trafikken på land er enorm i byen med over 15 mio. indbyggere:-).

Design: www.ceccarelliyachtdesign.com

content-loader
content-loader
content-loader