Gå til hoved-indhold
Nordship 360 DSKort Nyt
Ideen bag Nordship dæksalon-konceptet er en cruising sejlbåd, som er letsejlende for to personer både med sejl såvel som med motor samt under havnemanøvrer.

Nordship 360 DS nomineret til Årets Båd

Den danskbyggede Nordship 360 DS er nomineret til European Yacht of the Year 2010/2011. BådNyt har en finger med i spillet. Nordship 360 DS skal nu kæmpe mod Xc 38.

Af katrine bertelsen |

11 europæiske bådblade nominerer hvert år 5 både I en række forskellige kategorier. Efter at flertallet i de 11 bådblade har testet Nordship 360 DS er den blevet nomineret sammen med 4 andre både i Kategorien ”Luxury Cruiser”.

“Hvem de øvrige nominerede er, afsløres først senere,” fortæller Jørn Olesen fra Nordship Yachts Aps.

Endnu kun en nominering

Der er endnu kun tale om en nominering, men som komitéen skriver til Nordship Yachts betyder det, at Nordship 360 DS rangerer blandt de mest interessante og lovende nye konstruktioner i sin klasse.

“Vi er stolte af nomineringen til European Yacht of the Year, som er en slags bådbranchens Oscar,” siger Lars Buchwald, der ejer Nordship Yachts og har designet alle Nordships nuværende både sammen med Arne Borghegn.

”Det vil helt sikkert bringe fokus på dæksalonbåde, som vi nu har arbejdet med i 20 år, og bringe bevis for, at dæksalonbåde sejler lige så godt som andre cruisingbåde."

“Det er dejligt at vi kan udvikle en båd der vækker så meget opmærksomhed, men tager det også som en anerkendelse til de øvrige både i programmet, som er udviklet efter de samme principper og grundtanker.” Slutter Lars Buchwald.

Den endelige testsejlads

De nominerede både skal testes igen ved to arrangementer i efteråret, og kåringen af årets båd finder sted lørdag den 22. januar på bådudstillingen i Düsseldorf.

Det danske værft Nordship Yachts Aps blev grundlagt i 1978. Firmaets grundlægger Lars Buchwald startede med apteringsarbejde, og som underleverandør til en række velkendte danske bådværfter. Gennem årene er der opbygget en omfattende viden fra prototyper, udvikling af kapsejladsbåde samt fremstilling af one-off projekter og bygning af flere jordomsejlere.

I dag består programmet udelukkende af dæksalonbåde, der produceres efter den enkelte kundes specifikationer og ønsker.

Se mere om Nordship 360 DSwww.nordship.dk

Data: Nordship 360 DS

Længde O.A.: 11,00 m
Længde V.L.: 9,76 m
Bredde: 3,60 m
Dybdegang: 1,80 m
Storsejl: 37,0 m2
Fok: 30,0 m2
Mastehøjde over WL: 17,00 m
Deplacement : 6.500 kg
Blykøl : 2.200 kg
Ferskvandstank: 400 L
Dieseltank: 200 L

Gå også på www.facebook.com og skrive BådNyt så får du mere besked om nomineringen.

content-loader
content-loader
content-loader