Gå til hoved-indhold
Michael Staal røg da der kom en ny bestyrelse i Sejlunionen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Staal røg da der kom en ny bestyrelse i Sejlunionen. Foto: Troels Lykke

BREAKING NEWS: Elitechef Staal er fyret

Og det er sket med øjeblikkelig virkning.DS-bestyrelsen med Hans Natorp, tog beslutningen. OL-guldvinder og America's Cup-sejler Thomas Jacobsen tager over og er ansat som sportschef. Team Danmark bakker op.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions bestyrelse har besluttet, at sejlunionens eliteafdeling fremover skal have endnu mere fokus på de sportslige resultater, sådan lyder det på Sejlunionens hjemmeside sejlsport.dk 

Målet er medaljer ved OL 2012 og internationale mesterskaber som EM og VM. For at nå dertil skal det sportslige fokus skærpes endnu mere end tilfældet er i dag. Så klart beskriver Dansk Sejlunions nyvalgte formand, Hans Natorp, konsekvensen af de betingelser, som dansk olympisk sejlsport møder på den internationale scene i dag.

”Siden 2005 er der i Dansk Sejlunion blevet arbejdet målrettet på at bygge en god maskine og et solidt økonomisk fundament op omkring dansk sejlsports elite- og talentarbejde, og der er blevet skabt en god kontinuitet og sammenhæng i organisationen. Nu skal vi skærpe fokus endnu mere – specielt i forhold til de allerbedste sejlere og trænere i de olympiske bådklasser. Af den årsag har bestyrelsen vurderet, at det er nødvendigt at foretage nogle vigtige organisatoriske justeringer,” siger Hans Natorp.

En af de mere markante bestyrelsesbeslutninger er, at den stilling som eksisterende elitechef nedlægges, hvorfor elitechef Michael Staal stopper med øjeblikkelig virkning.

Til gengæld bliver der oprettet en ny stilling som sportschef, som skal sætte skarpt fokus på at forbedre de sportslige præstationer og resultater i de kommende år, hvor OL 2012 i London om to år står som en naturlig milepæl.

”Vi har brug for at sadle om nu. Vi skal producere resultater meget snart, for ellers er vejen til toppræstationer ved OL for lang,” uddyber Hans Natorp bestyrelsens beslutning. Samtidig pointerer han, at Dansk Sejlunions velfungerende ungdoms- og talentarbejde fortsætter i uændrede rammer.

Opbakning fra Team Danmark
Beslutningen om det øgede sportslige fokus møder opbakning fra Team Danmarks direktør, Michael Andersen.

”Der er ingen tvivl om, at den internationale konkurrence i olympisk sejlsport er meget hård. I den forbindelse er vi helt enige med Dansk Sejlunions politiske ledelse om at bruge flere kræfter og større opmærksomhed på de allerbedste sejlere. I de seneste år har vi set rigtig gode internationale resultater i to olympiske bådklasser – Finnjollen med Jonas Høgh Christensen og 49’er-klassen med forskellige besætninger – men vi tror på, at Danmark også i 2-3 andre olympiske bådklasser kan være med i kampen om medaljer om knap to år ved OL 2012. Det forudsætter imidlertid, at alle aktører – topsejlerne, klassetrænerne, eliteklubberne og ikke mindst den sportslige ledelse – arbejder hårdt og i samme retning i de kommende måneder og år for at den målsætning skal lykkes,” siger Michael Andersen.

Thomas Jacobsen ses til venstre om bord hos Jesper Bank.

OL-guldvinder udnævnt til sportschef
I den nye stilling som sportschef indtræder med det samme den 37-årige Thomas Jacobsen, som på sit CV både kan skrive Americas Cup-deltager og OL-guldvinder i Soling i 2000 sammen med Jesper Bank.

Thomas Jacobsen er på ingen måde ubekendt med den mere organisatoriske del af dansk og international sejlsport. Ved siden af sin aktive internationale sejlsportskarriere har Thomas Jacobsen i de seneste to år været ansat i Dansk Sejlunion som hovedarkitekten bag en gennemgribende omlægning af alle uddannelser og kurser i dansk sejlsport.

”Arbejdet med at skabe en rød tråd i dansk sejlsport er for alvor begyndt at slå igennem på ungdomsniveau med flotte internationale resultater til følge. Gode resultater på seniorniveau stiller endnu større krav, og det vil vi gøre en ekstra indsats for at opnå i de kommende år gennem et øget fokus på de sportslige rammer. Vi tror på, at Thomas Jacobsen på baggrund af sin uddannelses- og erfaringsbaggrund er den rigtige mand til denne opgave,” slutter Hans Natorp.

Fakta om Thomas Jacobsen

  • 37 år, bosat i Middelfart, gift med Annette og far til tre børn på 11, 8 og 3 år.
  • Vandt OL-guld sammen med Jesper Bank i Soling ved OL 2000, og udgjorde i 2004 halvdelen af trænerteamet, da Dorte O. Jensen og besætning vandt OL-bronze i Yngling.
  • I to omgange deltaget i Americas Cup, senest i 2007 hvor han havde ansvaret for hele holdets fysiske træning og for koordinering og påsætning af mandskab.
  • Bachelor i Idræt i 2008, siden da ansat i Dansk Sejlunion som projektleder for sejlerskole-udvikling og koordinering af sejlsportsuddannelser.

content-loader
content-loader
content-loader