Gå til hoved-indhold
Sådan kan en husbåd se ud. Foto: aquadomi.dkHavne
Sådan kan en husbåd se ud. Foto: aquadomi.dk

11 nye husbåde på vej til Københavns Sydhavn

Hos udviklingsselskabet By & Havn arbejder man for, at der i hovedstadens nye byområder bliver plads til husbåde.

 

Af Troels Lykke |

Derfor vækker det også glæde, at der nu gives tilladelse til 11 nye pladser ved Sluseholmen i Københavns Sydhavn:

- Vi er glade for, at det endelig er lykkedes at etablere nye husbådepladser i havnen. Reglerne på området er meget komplicerede, men håbet er, at vi i løbet af de kommende år kan etablere endnu flere permanente husbådepladser i København og dermed bidrage til det mangfoldigt liv langs med kajerne i København, siger projektchef i By & Havn, Nicolai Sonne til building-supply.dk.

Der er over 40 km bolværker i Københavns Havn, men langt fra alle kajstrækninger er egnet til husbåde.

 Dels på grund af miljøregler, og dels fordi mange bolværker er ejet af private, som ikke har vist interesse for husbåde. Derfor har det været vanskeligt at finde egnede pladser til husbåde og i praksis umuligt for nye husbåde at komme til København.

Kun ombyggede skibe godkendes
Projektet ved Sluseholmen er udviklet i samarbejde med den lokale grundejerforening, som også har indflydelse på, hvilke både der vil blive godkendt.

I første omgang er det aftalt, at der kun er adgang for både, der oprindeligt er bygget til sejlads. Husbåden må have en længde på op til 30 meter og et areal på maksimalt 150 m².

Desuden skal alle både godkendes af en arbejdsgruppe bestående By & Havn, Københavns Kommune og Grundeejerforeningen Sluseholmen.

På den tekniske side skal skibsskroget godkendes efter Søfartsstyrelsens regler og den samlede konstruktion skal gennemgå en byggesagsbehandling tilsvarende byggeri på land.

Pladserne vil tidligst være klar til indflytning 1. februar 2011.

Kilde: building-supply.dk

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites