Gå til hoved-indhold
Havne
Maleri: Visit Holbæk

Husbåde rykker ind i Holbæk Havn

Tolv år skulle der gå, før Kasper Kaas kunne se sin drøm om at bo i en husbåd i Holbæk Industrihavn gå i opfyldelse. Besøg hos kommunen og forhindringer på havbunden var tæt på at få Kasper Kaas til at smide håndklædet i ringen. Men nu er der fire husbåde-pladser.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Kasper Kaas er initiativtager til et projekt, som skal få flere husbåde til Holbæk Havn, og i onsdags lagde den første slæbebåd til med den første af i alt fire husbåde. Det skriver tvøst.dk.

En langvarig proces

- Det hele begyndte med, at jeg gerne ville bo på en husbåd. Men det kunne ikke lade sig gøre at få tilladelse til at lægge en enkelt husbåd til i Holbæk Havn, så derfor endte vi med at søge om fire for at få det behandlet i lokalplanen, fortæller Kasper Kaas, der er iværksætter og ejer af firmaet Watercontruct.

Projektet er dog ikke blevet til på en dag. Det har krævet forhandlinger med kommunen, og da der ikke har været en adresse eller matrikelnummer, har det taget tid.

Udfordringer under havoverfladen

Som alle andre ting er det sjældent, at ting går præcis, som man planlægger dem, og for Kaspers projekt var det ingen undtagelse:

- I sidste uge fandt vi ud af, at der lå et gammelt slæbested på havbunden lige der, hvor vi skulle banke pælene i til at tøjre husbådene. Der kunne jeg godt have smidt handsken, fortæller han.

Efter den noget ubelejlige overraskelse, satte en skibsarkitekt, en husbådsleverandør og en projektmand sig sammen klokken fire om morgenen og lavede beregninger på, hvordan det kunne komme til at holde.

8 modeller husbåde

Der er otte forskellige mindre og billigere modeller til cirka 2,5 millioner kroner at vælge imellem, fortæller Kasper Kaas.

Selv er Kasper flyttet ind i én af husbådene, hvor to nu er solgt. Holbæk Havn er en havn i udvikling, og Kasper Kaas glæder sig til at kunne sidde i sin sofa og fiske med udsigt.

Husbådene får adresserne Bryggen 5, 7, 9 og 11 og ligger i havnebassinet i den østlige ende af Holbæks gamle industrihavn.

Det er Zunshine Living, der har leveret to af husbådene, kan man se på deres hjemmeside, der har en oversigt over husbåde-pladser i Danmark.

Kilde: tvøst.dk

content-loader
content-loader
content-loader