Gå til hoved-indhold
Masten på Visione er knækket under dæk lørdag 18. september. Fotos: Peter BoyKapsejlads
Masten på Visione er knækket under dæk lørdag 18. september. Fotos: Peter Boy

Visione knækker mast efter næsedyk - se nu video

Det skete i Flensborg, da J/V 41ers stævn graver sig dybt ned i et pust på 17 m/sek. Interview med skipper Per Weiskvist.

Af Troels Lykke |

Spileren var sat på Visione 3 under Flensburger Woche. J/V 41eren lå rigtigt godt og kun en 100 fods maxi og en Judel Vrolic 51 lå foran.

"Vi gik både stærkere og højere på kryds end en Swan 56 Racing," siger spilergast om bord på Visione 3, Peter Boy.

Men præmier blev det ikke til for Kerteminde-båden, hvor Kim Haugaard var sat til at styre på lænsebenet, som gik fra Flensborg og næsten helt til Sønderborg.

Skipper Per Weiskvist fortæller i dag til minbaad.dk om kulfibermasten, der knækker som en tændstik, på en spilertur hvor båden gik helt op til 15 knob over grunden:

"Vinden dropper pludselig og så bliver vi indhentet af en kæmpe bølge og båden stikker snuden ned og derefter kommer der et pust på omkring 17-18 m/sek. og så dykker båden endnu mere så vandet står helt op til masten. Hækken løfter sig en meter over vandet, selvom næsten alle står bag rorsmanden. Derefter hører vi et knæk og kan se at vantene bliver slappe, fordi masten er knækket en meter under dæk," siger Per Weiskvist.

Kappede fald

Holdet kæmpede derefter med at få spileren ned og faldet til storsejlet blev skåret.

Holdet var nervøse for om masten ville gå gennem bunden, så båden ville synke, men det skete ikke efter at kickingstrappen blev sat.

"Vi havde 5-6 sømil til Sønderjylland, men vi tik tæt på land, hvis vi skulle synke, men alle lavede en flot indsats, men ærgerligt var det for vi lå til sejr i ORC, IRC, Gelbe Band og Line Honours for bådene på 40 og 45 fod," siger Per Weiskvist, der erkender, at sæsonen er slut for i år.

"Men vi har fået en fin behandling af Nordic Mast og Pantaenuis, der fortalte at vi skulle bestille en ny mast, men jeg tror også at båden skal tjekkes på et værft for skader på ruftaget," siger Weiskvist.

Se video om de knækkede mast her

Arkivfoto

Frisk foto af ødelagt mast.

På vej ud af Flensborg Fjord.

Læs mere om holdet: www.visione.dk

content-loader
content-loader
content-loader